IFI logo
Se flere bilder
Her er julegavene du bør ønske deg

Foto: Happy Homes

Her er julegavene du bør ønske deg

Det evige spørsmålet er nå besvart: Dette ønsker du deg til jul! − Hemmeligheten er å gi bort gaver folk har bruk for, sier inspirasjonssjef hos Happy Homes, Kirsti Johansen.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Inspirasjonssjef for Happy Homes i Trondheim, Kirsti Johansen, vet hva folk bør ønske deg til jul. For på seg selv kjenner man som kjent andre.
− Jeg hadde blitt veldig glad for gaver jeg kan bruke til noe. For eksempel ekte og naturlig linoljesåpe. Den er effektiv til all rengjøring. Også er den helt nydelig å bruke som håndvask, sier hun.

Se flere bilder
Julegavetips

Foto: Happy Homes

RENT TIL JUL: Linoljesåpe, skrubb og deilige velværeprodukter er på ønskelisten til inspirasjonssjef Kirsti Johansen hos Happy Homes.

Tøft med tekstiler

Har du tekstiler som begynner å miste piffen, så tipser Johansen om «Dylon» tekstilfarge.
− Det er en praktisk gave som får fargene på tekstilene tilbake. Det er viktig med tanke på gjenbruk. Ellers kan du gi bort et måltilpasset teppe til noen som drømmer om et nytt teppe ved sofaen, eller en løper til gangen. Kom til oss så tilpasser vi etter ønskede mål, sier inspirasjonssjefen.

Se flere bilder
Julegavetips

Foto: Happy Homes

TA FARGENE TILBAKE: Tekstilfarge er smart. Fordi den gir tekstilene fargene tilbake. Så slipper du å kjøpe nytt. 

Bli med på jobben

Linda Skålenget hos Fargerike Alexander Kiellands plass i Oslo vet hva folk spør etter når de skal fornye hjemmet, hytta, garasjen eller uteboden.
− Unge i etablererfasen trenger malerverktøy. Gi bort dekkefilt, pensler og maskeringstape. Jeg hadde blitt veldig glad for dette. Det er mange som pusser opp nå, så gir du bort verktøy er du på en måte med og hjelper til, sier hun.

Se flere bilder
Julegavetips

Foto: Robert Walmann/ifi.no

PUSS OPP MED ET SMIL: Linda Skålenget hos Fargerike Alexander Kiellands plass i Oslo anbefaler malerverktøy som årets julegave. 

Smart starthjelp

Skålenget forteller at mange kunder ikke aner hva de trenger når de skal pusse opp. Så de ender med å kjøpe «alt».
− Det trenger du ikke. Du trenger et «startkit» med pensler, rulle, kar, maskeringstape, dekkefilt og litt diverse. Husk at maskeringstape vil du aldri få nok av, så kjøp et par ruller ekstra. Dekkefilt har bakside av plast og slipper ikke fukt igjennom. Den kan brukes igjen og igjen. Bare klipp til det du trenger og søl så mye du vil med malingen, sier hun.

Se flere bilder
Julegavetips

Foto: Robert Walmann/ifi.no

KOM I GANG: Linda Skålenget hos Fargerike anbefaler å gi bort et startsett til noen som skal pusse opp. Det består av pensler, rulle, kar, maskeringstape og dekkefilt.

Gi bort nye vegger

Roger Fridheim er malermester og teknisk sjef hos Flügger. Han er ikke i tvil om hva han vil gi bort til jul.
− Fargerike gaver! Som for eksempel et spennende produkt som heter «Space». Den likner på maling, men er en metallpasta du først påfører med rulle. Så sparkler du den utover veggen. Den gir et fantastisk utrykk med en gang, og finnes i mange farger. En slik pakke på en liter vil holde til om lag 8-10 kvm. Den kommer i en liten boks. Så du slipper å sette et spann under treet. Bare følg bruksanvisningen så blir det bra, sier han.

Se flere bilder
Julegavetips

Foto: Robert Walmann/ifi.no

FARERIK GAVE: «Space» er et spennende produkt fra Flügger. Det er en metallpasta som du kan fargesette veggene dine med. 

Fint med filler

Fridheim anbefaler også å legge med en pakke ferdigrevne tøyfiller under treet.
− De kan brukes til alt mulig som å tørke malingsøl eller til påføring av olje. Og ikke glem et par gode arbeidshansker. Da blir julegaven komplett, sier han.

Se flere bilder
Julegavetips

Foto: Robert Walmann/ifi.no

MYKT OG HARDT: En pakke med ferdigrevne filler og et par arbeidshansker kommer alltid til nytte. Og ikke minst en boks med fargeproduktet «Space».

En fryd for ørene

Roger Bratli hos Bygger’n Namsenbygg har funnet frem sin julegavefavoritt til under 1000-lappen.
− Jeg ville gitt bort et komfortabelt hørselvern med innebygd DAB+/FM-radio og Bluetooth-tilkobling. Her er også en lett tilgjengelig LIS knapp (Lyttefunksjon) slik at du kan svare på samtaler eller lytte til dine omgivelser. LCD-skjermen og knappene på den høyre siden av hørselsvernet gjør det enkelt å programmere og bla gjennom favorittstasjonene dine. Dette er et «must» når du jobber inne eller ute. Legger du et slikt hørselvern under treet, blir det garantert suksess, sier Bratli.

Se flere bilder
Julegavetips

Foto: Bygger’n

LYDEN AV JUL: Roger Bratli hos Bygger’n Namsenbygg mener et komfortabelt hørselvern med innebygd DAB+/FM-radio og Bluetooth-tilkobling er et lurt julegavetips.  − Så kan du høre på julemusikk når du jobber, sier han. 

Gaver med sjel

Roger Studsrud hos Historisk Maling tror folk vil ha gaver som vekker minner.
− Hva med å gi bort en pakke med lysmasse. Så kan dere lage stearinlys sammen. Det er koselig. Alle som har et gammelt hus, bør også ønske seg boken «Stora boken om byggnadsvård». Dette er en nyttig og flott bok som gir deg mange gode råd og tips til vedlikehold. Den er skrevet på svensk, men det tror jeg går bra for de fleste, sier han.

Se flere bilder
Julegavetips

Foto: Robert Walmann/ifi.no

JULELYS: Å lage stearinlys sammen er en fin aktivitet i romjulen. Derfor anbefaler Roger Studsrud hos Historisk Maling å pakke inn en eske med lysmasse. 

Naturlig skinnpleie

Til slutt anbefaler Studsrud å gi bort en skinn- og lærbalsam med utelukkende naturlige ingredienser.
− Fordi denne kan du bruke til blant annet skinnsofaen, sko, støvler, vesker og sandaler. Vår balsam er laget kun av vegetabilske råvarer og svensk bivoks. I denne er det ingen syntetiske farger eller dufter. Bare hundre prosent naturlig. Kjekt å ha for deg – og fint for naturen, sier han.

Se flere bilder
Julegavetips

Foto: Robert Walmann/ifi.no

MYKT SKINN: En boks med naturlig skinnpleie kommer godt med når vinterskoene skal behandles.  − Denne er kun laget av naturlige ingredienser. Godt for deg-  og for miljøet, sier Roger Studsrud hos Historisk Maling.


Se flere bilder
Julegavetips

Foto: Happy Homes

FORMSYDD TEPPE: − Et måltilpasset teppe til noen som ønsker et nytt teppe i stuen, eller en løper i gangen, er en flott julegave, sier inspirasjonssjef Kirsti Johansen i Happy Homes. 


Se flere bilder
Julegavetips

Foto: Robert Walmann/ifi.no

MYKT OG GODT: Roger Fridheim hos Flügger tipser om deres  «Space». Et spennende fargeprodukt til vegger. − Legg også med et gavekort, en pakke filler og arbeidshansker, sier han. 


Se flere bilder
Julegavetips

Foto: Robert Walmann/ifi.no

GOD BOK: Roger Studsrud hos Historisk Maling mener boken «Stora boken om byggnadsvård» hører hjemme i alle eldre hus. − Kjøp den som gave hvis mottaker ikke har den fra før. Den gir gode råd om vedlikehold, sier han.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.