IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Det skal være lunt, lunt, lunt på soverommet

Foto: Niklas Hart

Det skal være lunt, lunt, lunt på soverommet

Soveromsstilen i 2022 er preget av kos, tekstiler og komfort. Fargene er dempet, overflatene myke og TV-en er kastet ut.

Cathrine Solemslie Sæther

Cathrine Solemslie Sæther
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når vi innreder hjem, ser vi i større grad til hvert enkelt rom og hvordan det brukes, fremfor å innrede hele boligen i samme stil.

Valget av farger bidrar til å skape stemninger, forteller trendekspert Bjørg Owren hos ifi.no. Hun påpeker at farger ikke kun er et dekorelement, men påvirker oss fysisk og psykisk:

– På soverommet passer det med farger som gir ro. Blått og grønt er populære valg, men ikke alle nyanser er like rolige. Dempede, milde mellomtoner gir mer ro enn helt mørke eller kulørsterke, sier hun. 

Se flere bilder
teppe Akvarell

Foto: Golvabia

DEMPET ROLIGHET: – Trenger du litt ekstra piff om morgenen kan trendfargen gult være verdt å teste. Dempede rosa-, fersken- og rustfarger er også gode soveromsfarger, sier fargeekspert Bjørg Owren hos ifi.no. Her er det myke og velurteppet Akvarell fra Golvabia i fargen Linne.

Kos og trygghet

Interiørarkitekt Nancy Sporsheim i Unilon Interiørarkitekter har på nært hold sett hvordan nordmenn innreder sine hjem under korona. Soverommet har alltid vært særlig preget av komfort, varme og kos, men med korona og klimakrise som truer, er kosen og trygghetsfølelsen på soverommet blitt desto viktigere.

– Soverommet skal være lunt, lunt, lunt, og kos, kos, kos, understreker Sporsheim. 

Se flere bilder
Nancy Sporsheim

Foto: Unilon

TRYGGHET: Når verden truer med pandemi og klimakrise, søker vi betryggelse i form av ekte og jordnære materialer i hjemmet. – I tillegg skal det vi kjøper helst være bærekraftig, enten gjennom gjenbruk eller ved å vare over tid. På soverommet, mer enn noe annet sted i hjemmet, søker vi fred, avspenning og velbehag, sier Nancy Sporsheim. 

Et rom for ro

Sengen er det naturlige midtpunktet på soverommet, og den skal både være god å ligge i og se komfortabel ut, med hodegavl, sengekappe, pledd og et hav av puter. Og det er én ting som går ut: TV-en har ikke lenger fast plass på soverommet.

– Riktig stemning skaper vi med dobbelt eller gjerne trippelt lag med gardiner, med lystett rullegardin, florlette høyder og en dekorgardin. Vi vil ha skikkelig hotellfølelse, sier Sporsheim.

Er du usikker på hvordan du får til hotellstilen hjemme, kan en interiørarkitekt hjelpe deg. Hos Byggstart.no finner både prisguide og tips til hva du kan få hjelp med av en interiørarkitekt.   

Se flere bilder
soverom i hotellstil

Foto: Niklas Hart

HOTELLSTILEN skaper du ved å bruke mye tekstil, dempede farger, og smart plassert belysning. Hos Byggstart finner du hjelp til å velge en interiørarkitekt som bistår deg med finne stilen om du kjenner deg usikker. 

Mykt og varmt

Stadig flere oppdager også den herlige følelsen som det gir å sette føttene ned på et mykt og varmt gulv om morgenen.

– I stedet for å bytte ut gulvet på soverommet, legger folk i stedet vegg-til-vegg tepper eller store avpassede tepper over det gamle gulvet. Dette gjelder særlig for master-, eller hovedsoverommet, sier hun.

Teppe er enkel, kostnadseffektiv og effektfull måte å pusse opp på som øker komforten og lunheten på soverommet.  

– Da får du et nytt soverom i løpet av noen timer, sier Nancy Sporsheim.

Se flere bilder
teppe i soverom

Foto: Niklas Hart

GODT BARFØTT: Teppe er enkel, kostnadseffektiv og effektfull måte å pusse opp på som øker komforten og lunheten på soverommet.  – Det er gjort i løpet av noen timer, sier Nancy Sporsheim.

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.