IFI logo
Se flere bilder
Gi blasse laminatgulv gnisten tilbake

Foto:

Gi blasse laminatgulv gnisten tilbake

Laminatgulv er tilnærmet vedlikeholdsfrie, men kan bli matte av slitasje på utsatte steder. «Vaskeladden» har løsningen som får glansen tilbake.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Vaskeladden» heter Pål Nyhus. Han er salgs- og markedssjef i Woca Norge. Et selskap som er spesialister på vedlikehold av gulv. Nyhus har satt sammen et «kit» som skal hjelpe matte, blasse og slitne laminatgulv. Det heter «Pleieboks for vinyl- og lakkede gulv».

Men først: Laminatgulv er lettstelte og slitesterke. De har ofte et naturlig og eksklusivt utseende, og finnes i flere kvaliteter og nyanser. Det holder som regel å feie, støvsuge eller tørrmoppe et laminatgulv. Vanskeligere flekker kan fjernes med en fuktig klut. Fuktmopping er også lov så lenge du bruker et mildt rengjøringsmiddel. Husk å ettertørke med en oppvridd klut.

Se flere bilder
Pål Nyhus er salgs- og markedssjef i Woca Norge.

Foto:

Pål Nyhus er salgs- og markedssjef i Woca Norge.

Men hva gjør vi når gulvet virker dødt og glansløst?

Det er her boksen til Pål Nyhus kommer inn. I boksen finner vi 1 liter vinyl- og lakksåpe, 1 liter vinyl- og lakkpleie, 1 liter trerens og to polerkluter. Alt er vannbasert og miljøvennlig.

– Denne løsningen kan brukes på alle laminat- og parkettgulv. Blasse gulv får gnisten tilbake på et blunk, sier Nyhus.

Han anbefaler gulveiere å ta en ekstra titt på gulvet sitt en gang i året. Han vil at vi skal se om gulvet har mistet piffen. Det trenger ikke være slitt, men kan ha mistet noe av sin opprinnelige glød.

– Etter en runde med oppkvikkende pleie blir gulvet omtrent som nytt, sier han og legger til at valg av såpe er viktig for gulvets trivsel.

– Vasker du med sterke såper spises pleiemiddelet raskt opp. Det smarteste er å bruke såpen som hører med til pleiemiddelet. Da varer overflateglansen lenger. Det samme gjelder forøvrig for oljede gulv. Vi har laget en pleieboks for oljede gulv, sier Nyhus.

Woca-boksen fås kjøpt hos utvalgte fargehandlere i Norge.

Se flere bilder
Alt du trenger i én boks med

Foto:

Alt du trenger i én boks med "vedlikeholdskit" fra Woca.

Hva er laminat?

Laminatgulv lages ved at flere lag av trefiber, spesialbehandlet dekorpapir og beskyttende plastfilm presses sammen under trykk. Det gir gulvet en sterk kjerne og gjør det stabilt og slitesterkt. Og det naturtro utseendet gjør at det passer like bra i alle rom i huset, med unntak av våtrom, som bad, vaskerom og badstuer.

 

Mer informasjon:

WOCA

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.