IFI logo
Se flere bilder
Frisk opp tregulvet

Foto: Produsenten

Frisk opp tregulvet

Vi polerer bilen med jevne mellomrom for at lakken skal holde seg pen. Hvorfor gjør vi ikke det samme med stuegulvet?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nemlig slett ikke nødvendig å slipe ned og lakkere eller olje gulvet på nytt med en gang det begynner å se slitt ut. Ved hjelp av riktige pleieprodukter kan gulvet bli som nytt - og det uten en hel masse arbeid.

- Spesielt nyttig er slike produkter for laminater eller parketter med tynne slipesjikt, da man kanskje ikke engang har muligheten til å slipe dem ned, forteller Finn Wang i Brynsløkken.

Slitt gulv kan ta skade

- Hvis man har fått små riss eller hakk i gulvet er lakken eller oljen har blitt tynnere, er gulvet mer utsatt for fuktskader. Ved å påføre olje- eller lakkpleie fyller man igjen disse rissene, slik at vann og såpe ikke trenger ned i treverket og skader gulvet, forteller Wang.

Men foruten den rent praktiske fordelen med å påføre olje- eller lakkpleie, er det også en kosmetisk grunn til å gå over gulvet. Det at gulvet straks ser nyoljet eller nylakkert er jo også en positiv effekt av behandlingen som mange setter pris på.  

Enkel påføring

Lakk- eller oljepleien kan påføres med langkost med klut eller nal med lammeullstrekk, på samme måte som man ville ha vasket gulvet.

- Det eneste som er viktig å huske på er at man må vaske i treverkets lengderetning, forteller Wang.

Han anbefaler at første gang man påfører bør pleiemiddelet være konsentrert, mens man senere kan blande ut med vann i blandingsforholdet 1:10 eller 1:20.

På alle typer oljede eller lakkerte gulv

Brynsløkkens nyheter FAXE GOlak Lakkpleie og Oljepleie kan benyttes på alle typer gulv som tidligere er behandlet med lakk eller olje. Produktene er milde og vanntynnbare - med andre ord vennlige både mot deg selv og miljøet.

Mer informasjon

www.brynslokken.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.