IFI logo
Se flere bilder
Vedlikehold av oljet tregulv

Foto: ifi.no

Vedlikehold av oljet tregulv

Til daglig renhold anbefales tørrmopp. Er treet blitt skittent eller du føler behov for å friske litt opp vasker du med mopp eller gulvklut oppvridd i lunkent vann tilsatt litt oljepleie. Unngå mye vannsøl på gulvet.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tekst Bjørg Owren/ifi.no

Leverandører av maling-, lakk- og oljeprodukter anbefaler generelt sett at vi holder oss til et system. Dersom gulvet er satt inn for eksempel med Faxe-olje brukes Faxe oljepleie til vask og trerens i samme system når gulvet er blitt meget skittent eller det skal foretas en grunnrens før gulvet oljes på nytt.

På et gulv med vanlig slitasje må du regne med å legge et tynt vedlikeholdslag hvert 3-4 år. Oljen trenger ned i treverket og gir ikke noe slitesjikt på samme måte som lakk. Derfor slites treet direkte, og gulvet får etter hvert et litt rustikk i utseende. Riper kan evt. slipes lett med fint slipepapir (korning 150) før gulvet oljes på nytt. Men vær obs på at det fort kan bli lyse skjolder der du sliper. Oljen trenger ca en uke for å herde planlegg derfor oljingen i god tid, og legg arbeidet til en periode da du vet at det er lite hard bruk av gulvet.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.