IFI logo
Se flere bilder
Doldisene som hjelper deg

Foto: Kristian Owren/ifi.no og produsentene

Doldisene som hjelper deg

En målestokk som måler fliser med fug, våtservietter som raskt og skånsomt fjerner malingsøl og adaptere som lar deg legge silikonfug også bak et hjørne. Farge- og byggevarehandelen har mange ukjente verktøy som gjør oppussingen lettere.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verktøykassens doldiser vil gjøre livet lettere for deg. Byggevarebutikken og fargehandelen bugner av produktstativer, og for all slags oppussings- og vedlikeholdsarbeider finnes et mylder av produkter å gå seg vill blant. Men det kan lønne seg å ta en ordentlig kikk: i hyllene finnes mange godbiter du ikke bør gå glipp av...

Glatt som proffen

Med en fugeglatter kan amatøren få like pene og glatte fuger som proffen. Brukes i kombinasjon med Zalo-vann for perfekt finish. Denne har flere ulike profiler for forskjellige størrelser og utførelse på fugen. (casco.no)

Se flere bilder
Glatt som proffen

Foto:

Få pene og glatte fuger med en fugeglatter og Zalo-vann.

Genial flismåler

Lurer du på hvor mange hele fliser du må montere for å komme fra gulv til tak? Eller vil du sjekke at du får plass til like mange fliser rundt hele rommet? Denne geniale flistommestokken har markeringer avsatt på begge sider, i fem ulike farger. Merkene viser skift for skift hvor høyt eller langt du kommer med en 15 cm flis pluss fug, en 20 cm flis pluss fug osv. med de vanligste flisstørrelsene. (fagprofil.no)

Se flere bilder
Genial flismåler

Foto:

Streker i ulike farger hviser mål for fliser i de vanligste størrelsene, pluss fug.

Vanskelige fuger

Når du skal påføre silikon eller akrylfugemasse et utilgjengelig sted, kan en fleksibel fugedyse være en hjelp i nøden. Med adapteren forlenges dysen, eller stilles i valgfri vinkel slik at du kommer til under, bak hjørner og kanter etc.! Passer til alle standard patroner. (fagprofil.no)

Se flere bilder
Vanskelige fuger

Foto:

Adaptere i ulike fasonger muliggjør fuging i vinkel.

Bore rett og støvfritt

Det ikke alltid lett å holde drillen i vater når du skal bore et hull. Da kan denne borehjelpen være god å ha i verktøykassen. Siden den har hull i flere størrelser, passer den mange bordimensjoner. Samtidig samles spon og støv opp i beholderen som enkelt tømmes etter bruk.

1. Velg hvilken dimensjon du skal bore.

2. Plasser boret i hullet.

3. Skyv borehjelpen helt inntil veggen.

4. Når du borer, vil det meste av støvet samle seg i huset.

(veb.no)

Se flere bilder
Bore rett og støvfritt

Foto:

Denne dings hjelper deg å bore i vater og...

Støvoppsamler for hullboring

DustBubble er en engangs støvoppsamler for hullboring og er meget enkel i bruk. Bor når og hvor du vil, raskt og effektivt og uten søl og støv. Støvoppsamleren festes med medfølgende tape til veggen, boret tres igjennom plasten og samler opp borestøvet. DustBubble finnes med flere utgaver av klebemidler til forskjellige underlag, samt industrielle og sterkere varianter. (fagprofil.no)

Se flere bilder
Støvoppsamler for hullboring

Foto:

Den lille plastposen som festes til veggen med medfølgende tape. samler effektivt opp støv fra boring.

Skånsomt for hendene

SMART våtservietter fra Fibotex er skånsomme og effektive ved rengjøring av malingflekkete hender. De fjerner også maling, olje, fett, tjære og annet smuss fra flere ikke-porøse overflater som verktøy, vinduer, gulv, tre o.l.  De leveres i praktiske beholdere, hvor man trekker ut en og en serviett. Serviettene inneholder Aloe Vera som tilfører huden fuktighet. (fibotex.no)

Se flere bilder
Skånsomt for hendene

Foto:

Skånsomme våtervietter fjerner malingsøl fra hendene og fra mye annet også!

Stopp fukten effektivt

Henkels fuktsluker er et effektivt middel mot kondens, fukt og vond lukt. Resultatet av fuktslukeren merkes innen få timer. Fuktslukeren passer i alle typer rom der det er fuktig, som for eksempel våtrom, garasjer, hytter, campingvogner og båter. En lettvint refilltablett puttes i boksen etter hvert. Fuktslukeren virker med én gang og varer i 2-3 måneder, litt avhengig av fuktighetsgrad og temperatur. (henkel.no )

Se flere bilder
Stopp fukten effektivt

Foto:

Fuktslukeren samler opp kondensvann, damp og vond lukt.

Polér møblene blanke

I forbindelse med voksing, restaurering og vedlikehold av møbler og interiør er poleringsbørster nyttige verktøy. Bronsebørster brukes for skånsom maling- og lakkfjerning, mens børster med syntetiske fibre eller naturfibre og tagl brukes for vokspolering og rensing.  Med børster kommer man til i skarpe hjørner, og ned i sprekker og furer, samtidig som man unngår problemer med kluter som loer. (www.alanor.no)

Se flere bilder
Polér møblene blanke

Foto:

Ved polering med børste istedenfor klut, kommer man til i skarpe hjørner, og ned i sprekker og furer, samtidig som man unngår lo.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.