IFI logo
Se flere bilder
Det lønner seg å kjøpe produktene av rørleggeren

Foto: Rørkjøp, Grohe, Laufen, Blanco

Det lønner seg å kjøpe produktene av rørleggeren

Skal du innrede eller fornye bad og vaskerom? Da kan det lønne seg å snakke med rørleggeren så tidlig som mulig i prosessen. De hjelper også med planlegging og utstyr.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En god rørlegger kan bistå med alt fra planlegging til utstyr og montering. Tipset kommer fra rørleggermester Tom Stræte hos Rørekspert1 i Trondheim.

– Ta kontakt med fagfolk tidlig i planprosessen. Sammen finner dere de beste løsningene basert på ditt budsjett. Selv om du har en mening om hva du ønsker, kan rørleggeren gi de små tipsene som løfter prosjektet, sier den erfarne rørleggermesteren.

Stræte og Rørekspert1 er medlem i rørleggerkjeden Rørkjøp, der fire hundre rørleggerfirma rundt om i landet har fokus på å levere løsninger som skal fungere best mulig for kunden, både teknisk og estetisk.

Se flere bilder
Kjøp baderomsprodukter fra rørlegger

Foto: Grohe/Rørkjøp

SMART: Rørleggeren kan skaffe det meste av produkter, og finne de smarte løsningene som passer deg og ditt budsjett. Produktene her er fra Rørkjøp/Grohe.

Rørleggeren tar ansvaret

Med rundt 100 partnere som leverandører av VVS-produkter har de full oversikt over hva som finnes, og som egner seg, for norske forhold. Og de kan skaffe det meste. Rørleggerkjeden råder folk til å kjøpe VVS-produktene av rørleggeren. Dersom uhellet er ute, så ligger alt ansvar hos rørlegger, og det kan spare deg for mye ubehag, ekstra jobb og ekstra kostnader.

– Fordelen med å kjøpe produkt og montering av rørleggerfirma, er at ansvarsforholdet er avklart. Er det feil på produktet, vil rørleggeren kontakte sin grossist, som igjen kontakter produsent. Kjøper du VVS-produktene på egenhånd, må du selv ta ansvar for all reklamasjon. Dette vet vi, av erfaring, kan være en møysommelig prosess, sier Stræte.

Se flere bilder
Rørleggeren kjøper kjøkkenvask

Foto: Blanco/Rørkjøp

KJØKKEN: Det finnes utallige løsninger for kjøkken. Rørleggerbedriftene har oversikt over mulighetene. Vask og armatur her er Blanco fra Rørkjøp. Vask: Pleon lavagrå.

Se på kost/nytte

– Du slipper også ekstrarunder for å avklare om det er produktet eller monteringen som er feil, kommenterer Espen Engmann, som er teknisk fagansvarlig i Rørkjøp.

I dag er det mange tilbydere av VVS-produkter, med fristende kampanjer og tilbud. Som teknisk fagsjef opplever han daglig problemstillinger som kunder kunne ha unngått om de handlet direkte av rørlegger. Som regel er prisene forholdsvis like i markedet, men tilbud vil det jo alltid være. Men billige produkter og mangel på faglig kompetanse kan fort resultere i kostbare vannskader.

– Du tar jo ikke med deg bildelene til bilmekanikeren for å få fikset bilen din. Slik bør du tenke når det kommer til VVS-produkter også. Dette er produkter som ofte skal vare i minimum 10 år og opptil kanskje 30 år når det gjelder rørsystemer. Det forundrer meg at folk tør å ikke gjøre det de kan for å sikre kvalitet og unngå vannskader, sier han.

Se flere bilder
Kjøp VVS-produkter av rørlegger

Foto: Oras/Rørkjøp

NYTT KJØKKEN: Du vet hva du ønsker. Med tips fra eksperter sikres kvalitet, og du får en løsning som stemmer både praktisk og stilmessig. Produkter fra Rørkjøp/Oras.

Du sparer tid

En annen fordel er at det er tidsbesparende å få varene levert av rørlegger. I en hektisk hverdag er det viktig, understreker Engmann.

– Når du handler selv, må du hente varene. Du må kanskje leie henger, varene skal bæres inn, pakkes ut og emballasje fjernes. Setter du bort jobben til rørlegger, kommer de med alt, sjekker at produktet er i orden, og når jobben er gjort rydder de og tar med søpla, sier han.

– Og igjen; er det en skade på servanten når den pakkes opp, så fikser rørleggeren med reklamasjon, uten at du trenger å bli innblandet. Har du kjøpt varen selv, så ringer rørleggeren deg og du må selv ordne reklamasjonen og kontakte rørlegger to ganger for montering. Før du velger å handle inn selv, bør du tenke på mulige konsekvenser, råder han.

Sørg for dokumentasjon

Dersom du likevel velger å kjøpe varene selv, og så få en rørlegger til å montere dem, må du selv sørge for dokumentasjon som bekrefter at produktet er egnet for bruk i Norge. Videre har du da selv ansvar for all reklamasjon.

Handler du via rørlegger, har du fem års garanti på produkt og utførelse.

 

Se flere bilder
Rørlegger bad

Foto: Laufen/Rørkjøp

DRØMMEBADET: Rørleggeren leverer, monterer og rydder etter seg, og du har fem års garanti på både produkter og utførelsen. Produktene er fra Rørkjøp og Laufen.

Mer informasjon:

Se Rørentrepenørene i Norge sin oversikt over hvem som har ansvaret for eventuelle mangler og følgesskader dersom du vil at rørlegger skal montere produkter du selv har kjøpt: 

Varer levert av kunden – Hvem har ansvaret hvis noe går galt?

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.