IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Bli lurt av laminat

Foto: Tarkett

Bli lurt av laminat

Før var det ofte sånn at man ønsket seg parkett, men endte opp med laminat på grunn av prisen. Slik er det ikke nødvendigvis lenger. Nå er laminat et naturlig valg for mange, og med de beste kvalitetene er det nærmest umulig å se forskjell på laminat og treverk eller stein!

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle gulv har sine fordeler. Laminat har mange. En svært god slitestyrke, minimalt vedlikeholdsbehov og et enormt designutvalg er ofte grunnen til at mange velger gulvtypen fremfor for eksempel treverk.

Velger man et laminatgulv av god kvalitet, kan en i tillegg få en effektiv lyddemping, beskyttelse mot vanninntrengning og preging i overflaten som følger mønsterets struktur. Sistnevnte gjør at gulvet både ser og kjennes forbausende likt treverket eller steinen det skal etterligne.

Hva er egentlig laminatgulv?

Gulv av laminat består av flere sjikt. Øverst er overflatesjiktet, som beskytter mot riper og merker, og gjør gulvet enkelt å rengjøre. Under er et dekorlag. Dette er rett og slett et trykt papir, og finnes i uendelige farge- og mønsterkombinasjoner. Under dekorlaget finner man den stabile bæreren, som gjerne består av en HDF-plate med 80 prosent trefiber behandlet for å gi ekstra stabilitet og styrke. Nederst er bunnsjiktet, som beskytter mot fuktighet og gir ytterligere stabilitet.

Overflatestrukturer

Det kan være lurt å legge litt ekstra vekt på overflatestrukturen når en skal velge laminatgulv. Kvaliteten på strukturen kan variere mye, så det er lurt å vite hva man er på jakt etter.

- De rimeligste laminatene har også struktur i overflaten, men den følger ikke mønsteret under. Velger man en litt høyere kvalitet, får man et laminatgulv hvor strukturen følger årringene i tremønsteret, slik at gulvet både ser og føles som et ekte tregulv, sier Anne-Line Andreassen hos Tarkett.

Overflatestrukturer som kombinerer matt og blankt eller gir gulvet en vintage patina bidrar også til å gi et mer naturtro utseende.

Endeløst mønster

Tarkett har nå også lansert et nytt konsept for en av sine laminatkolleksjoner. Infinite er designet slik at teknikken overgår naturen.

- Her er alle endene like, mens partiet mellom er ulikt. Når gulvet settes sammen blir derfor skjøtene nærmest usynlige, og man får en illusjon av endeløse treplanker, sier Andreassen.

Det at de i tillegg er hele 33 cm brede og har faset kant, bygger ytterligere oppunder inntrykket. Det er bare å la seg lure!

Mer informasjon

www.tarkett.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.