IFI logo
Se flere bilder
Slitesterkt kvalitetsgulv

Foto: Produsenten

Slitesterkt kvalitetsgulv

Har du en vilter firbeint eller barn i riktig alder, er det ikke alle gulv som er like godt egnet. Med laminat slipper du å bekymre deg for hakk og merker, og kan la familien boltre seg som de vil!

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke særlig gøy å få riper i tregulvet. Men har du valgt et mykt gulv, er det nesten ikke til å unngå. Nettopp av den grunn velger mange laminat når hjemmet skal pusses opp.

- Laminat er et hardt gulv som tåler høye belastninger, forteller Inge Hansen i Storeys.

Enorm slitestyrke

Laminat har nemlig en slitestyrke de fleste andre gulv bare kan drømme om. Et beskyttende og hardt topplag er meget motstandsdyktig mot riper og slitasje, noe som gjør gulvene godt egnet til rom med høy belastning, som for eksempel gang og kjøkken. Her kan man danse i stiletthæler, leke med hunden eller ommøblere uten å bekymre seg for gulvet.

Enkelte produsenter leverer også sine gulv med lange garantier mot gjennomsliting av overflaten, så du skal kunne være sikker på at gulvet vil vare lenge!

Ikke bare trestav eik

Når vi snakker om laminatgulv tenker mange umiddelbart på varianten med trestav eik som finnes i så mange norske hjem. Sannheten er at laminat med eikeutseende bare er en liten del av det totale utvalget. Og siden gulvene bare gir en illusjon av treverk eller flis, er alle gulvene like slitesterke, enten du velger betong- eller furulook.

135 valgmuligheter

Storeys lanserte denne høsten den store laminatprodusenten Quick-Step som en del av sitt sortiment. Serien består av ti ulike laminatkolleksjoner for privatmarkedet, hvorav hver kolleksjon har en rekke ulike fargevarianter. Totalt resulterer dette i hele 135 ulike design! Her er de fleste kjente treslag representert, som eik, merbau, bøk, lønn, bjørk, panga, ask, furu, kirsebær, teak og valnøtt. I tilegg kan du få laminat som ser til forveksling lik ut som betong og fliser.

- Dette er også komplette gulv med listverk og overgangsliter i tilsvarende farger, legger Hansen til.

Lett å legge, lett å vaske

Quick-Step er høykvalitetslaminat som leveres med uniclick låsesystem. Dette sikrer en enkel legging, som de fleste kan klare selv. Det at plankene er perfekt sammenbøyde hindrer også smuss i å sette seg fast mellom plankene, noe som gjør gulvene meget hygieniske.

Mer informasjon

www.storeys.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.