IFI logo
Se flere bilder
Vinylgulv er ikke hva det en gang var

Foto: Golvabia

Vinylgulv er ikke hva det en gang var

Nye produkter ser stadig dagens lys og for huseiere flest blir det stadig enklere å legge nytt gulv - med strålende resultat. Laminat med overflate av vinyl - komfortabelt, holdbart og enkelt.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I de senere årene er det blitt vanlig å benytte laminatvarianter med en overflate av vinyl. Dette gir vinylgulvet langt flere muligheter, bedre komfort og holdbarhet, foruten at det blir enklere å legge.

Stadig bedre produkter

Gulvprodusenten Golvabia har nå, sammen med Europas ledende LVT-produsenter utviklet en ny vinylkledd laminatløsning som er både tøff og holdbar og med et slitesjikt på 0,55 mm. Slitelaget fremstilles ved en ny, patentert teknologi som herder overflaten og gjør den både hardere og mer holdbart enn tradisjonell vinyl. Resultatet er et gulv med unike egenskaper, som egner seg perfekt for både bolig- og prosjektbruk.

Lyddemping

Produktet, som har fått navnet MaxWear, har en konstruksjon med spesielle akustiske egenskaper.  Baksiden er typisk hightech-produkt fremstilt av resirkulert papir som er gjort porøst ved hjelp av små luftbobler. Resultatet er unike lyddempende egenskaper - enkelt og genialt. I tillegg medvirker også toppsjiktet i vinyl til å dempe trinnlyder.

Overflaten

En strukturert overflate gir gulvet et mer naturlig følelse, både utseendemessig og gjennom opplevelsen når du går på gulvet. Dagens vinyl tillater langt dypere strukturering enn tidligere generasjoner. MaxWear kommer i flere ulike tremønster i dagens trendy farger. Kanskje ikke så dristig som tiger- og leopardmønster, men nesten.

Raskt og enkelt

Det nye vinyllaminatet fra Golvabia er en solid konstruksjon med 11 mm tykkelse og fuktsikrede skjøter. Vannskader kan lett skade laminater, men denne varianten er sikret med fuktbeskyttelse på alle fire skjøtesider, noe som gjør at mindre uhell med vannsøl ikke vil gjøre noen skade. Det er i tillegg benyttet 5G-klikksystem som gjør at gulvet er svært enkelt å legge – uten verktøy – spesielt for oss som ikke er fagfolk.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.