IFI logo
Se flere bilder
Tre smarte teiptips

Foto: Jordan

Tre smarte teiptips

Teip er et nyttig hjelpemiddel når både store og små ting i heimen skal males. Her er tre smarte teiptips som gir deg bedre resultat.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med riktig teip kan du beskytte flater mot malingsøl, dele opp områder for maling og skape kreative mønstre hvis du vil. Det er et hendig, allsidig og smart hjelpemiddel til alle malejobber – enten de er små eller store. Her er tre smarte tips for deg som skal bruke maskeringsteip.

1. Velg riktig

Det finnes mange ulike maskeringsteiper, og en viktig ting å huske på er at ikke alle har samme funksjon. Det er en grunn til at det finnes ulike typer. Noen funker best på fasaden utendørs, andre funker bra på muren og noen er best egnet til malte vegger innendørs. For å få det beste resultatet, er det viktig at du velger en teip som er egnet til underlaget du skal male.

I tillegg er det viktig å velge en teip av god kvalitet. Da sikrer du at den sitter godt mot underlaget, du får et jevnere resultat med skarpe kanter og den blir enkel å fjerne. 

SE OGSÅ: IFITV: Skarpe kanter når du maler med to farger

Se flere bilder
Teip til tapet

Foto: Jordan

RIKTIG STED: Det er viktig å velge riktig teip til riktig sted. Ute trengs en annen teip enn inne. Her er Precision Sensitive fra Jordan brukt på tapet.

2. Teip langt

Når du teiper, bør du prøve å legge teipen i så lange remser som overhodet mulig. Jo færre skjøter det er, jo rettere og finere blir resultatet.

Se flere bilder
Gul teip inne

Foto: Jordan

LANGT: Bruk så lange remser som mulig. Her er Precision Indoor fra Jordan.

3. Fjern med en gang

Det lønner seg å fjerne teipen med en gang det siste malingstrøket er påført. Hvis du lar malingen tørke før du fjerner teipen, risikerer du at fargen følger med når du fjerner teipen – og dét vil vi ikke ha noe av!

Se flere bilder
Maskeringsteip

Foto: Jordan

MED EN GANG: Fjern teipen når malingen fremdeles er våt.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.