IFI logo
Se flere bilder
Totalfornyelse av stuen på 1-2-3

Foto: Byggma, RBI og Södra Interiör

Totalfornyelse av stuen på 1-2-3

Løpet er langt ifra kjørt om du kunne tenke deg å fiffe opp stuen med nye vegger før julen ringes inn. Ved å velge smarte og kjappe løsninger kan rommet bli nytt og tidsriktig i løpet av en helg.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Panelplater er en raskt voksende produktkategori her til lands. Og det er kanskje ikke så rart; ferdigmalte eller –tapetserte plater er kjapt og enkelt å montere, og finnes nå i et hav av spennende design. Om du er villig til å ofre ca. 1 cm av rommets bredde, kan du fint montere nye plater oppå den eksisterende veggen du har – det krever verken håndverkere eller forhåndskunnskap.

Nordmenn liker enkel fornyelse

- Vi nordmenn liker jo ting som gjør det enkelt for oss og som gjør at vi kan gjøre ting selv. Ferdige veggplater er et godt eksempel på slike enkle løsninger som vi har trykket til vårt bryst. Vi kjøper allerede mye veggplater, men det er helt tydelig at produsentene ser et enda større potensiale, for produktutvalget innen veggplater har det siste halve året økt dramatisk, sier Bjørg Owren, adm. direktør i ifi.no.

Ifølge Owren har den siste tidens lanseringer bidratt til å gjøre veggplater mer tidsriktige og trendy.

- Farge- og interiørverden dreier seg så definitivt om mote og trender, og produsentene følger svært godt med på denne markedsutviklingen. Slette vegger i spreke farger, penselfinish og tapetserte flater er en viktig del av det totale trendbildet, og det er derfor ekstra morsomt at disse løsningene også er tilgjengelig i ferdigløsninger som er lett å få til på kort tid, sier Owren.

Her er eksempler på et lite knippe gode ferdigløsninger for å få nye vegger:

Ferdigmalte slette plater

Slette vegger er en viktig del av trendbildet, og står derfor på manges ønskeliste. Men å skulle montere opp gips eller spon, for deretter sparkle alle skjøter før man grunner og maler, kan fort bli en tidkrevende affære. Dette har fått produsentene til å tenke nytt, og i høst ble det for første gang lansert ferdigmalte, slette plater i tidsriktige farger.

Produsenten RBI Interiør har hyret inn interiørstylist Signe Schineller til å sette sammen en tidsriktig fargepalett, og resultatet er 13 nye farger som spenner fra duse pasteller, grått og greige til kulørsterke blå eller oransje farger. Platene i Smartpanel Trend-serien har en tykkelse på 11 mm, er 62 cm brede, og 239 cm høye. Ved hjelp av et enkelt klikksystem som gir tette skjøter kan platene fint monteres direkte på eksisterende vegg.

Se flere bilder
Ferdigmalte slette plater

Foto:

Smartpanel Trend i fargen Mountain Grey.

Ferdigmalte panelplater med penselfinish

En annen viktig trend om dagen er håndverk og det uperfekte. Innen denne retningen skal ting helst se litt hjemmelaget eller unikt ut, og i alle fall ikke være perfekt fra fabrikk. For å få denne følelsen av ekte håndverk har penselfinish på malte flater blitt viktig. Dette er også et poeng produsentene av ferdigmalte plater har grepet tak i.

Södra Interiörs Beverpanel leveres ferdigbehandlet med tre strøk, hvorav det siste strøket er håndmalt, noe som gir denne ettertraktede finishen. Platene finnes med tre profiler og med fem farger som standard, men kan produseres i spesialfarge på bestilling. Platene i Beverpanelserien er 11 mm tykke, 61,9 cm brede og 239 cm høye, og kan gjerne monteres på eksisterende vegg.

Se flere bilder
Ferdigmalte panelplater med penselfinish

Foto:

Beverpanel fra Södra Interiör i fargen Valmuefrø.

Ferdigtapetserte plater

Tapet er ikke til å komme utenom i trendbildet, og man ser stadig nye og innovative varianter regnet for vegg. Men tapet kan kun settes på slette vegger – noe som har gjort de spennende mønstrene utilgjengelige for alle med panel eller andre strukturerte vegger. Har man en vegg som er uegnet for tapet, er ferdigtapetserte veggplater derfor et godt alternativ.

Walls4You-konseptet til Byggma består i 40 tapetdesign på høykvalitets sponplater som godt kan monteres både rett på eksisterende vegg.  Montering av platene er enkel, og med en smart låseprofil blir skjøten lite synlig. Platene i serien er 12 mm tykke, 62 cm brede og 239 cm høye.

Se flere bilder
Ferdigtapetserte plater

Foto:

Walls4You fra Forestia/Byggma.

Hva er MDF?

MDF står for Medium Density Fiberboard og er et fabrikkert treprodukt som er laget av trevirke som brytes ed til trefibre, og deretter kombineres med voks og lim under høy temperatur og høyt trykk for å forme plater og paneler. Profiler freses ut før platene overflatebehandles.

Mer informasjon

www.byggma.no

www.smartpanel.no

www.sodrainterior.com

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.