IFI logo
Se flere bilder
Tid for tepper

Foto: Produsentene

Tid for tepper

Et teppe er som et lite kunstverk på gulvet, et dekorativt element som gir liv, farge, lunhet og hygge til hjemmet ditt.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange ganger kan et nytt teppe være alt du trenger for å friske opp interiøret og gi det et nytt og spennende uttrykk. La deg inspirere av det enorme utvalget som fins i butikken, og lån gjerne med deg flere tepper hjem slik at du kan prøve deg fram i ro og mak.

Ull og polyamid er best

De beste teppematerialene er ull og polyamid. Ulltepper er varme og lune, og du merker den gode følelsen som naturmaterialer gir. Kjøper du et teppe med betegnelsen '100 % ren ny ull' er du garantert at ullen ikke er gjenbrukt og har den beste slitestyrken. Ulempen med ull er at det loer noe, spesielt den første tiden.

Velger du et syntetisk teppe vil polyamid være best. Her lønner det seg ikke å kjøpe billige produkter, men selv de dyreste syntetiske teppene er rimeligere enn gode ulltepper. Fordelene med polyamid er at det ikke avgir støv, og at det er enkelt å rengjøre.

For et ordentlig ullteppe bør du opp i 350 - 500 kr per kvadratmeter. For et syntetisk teppe holder det med ca. 300 kr per kvadratmeter.

Tips til teppekjøpet

Myke langhårete flosstepper eller flettede naturtepper i sisal og kokos, fargesterke tepper med spennende geometriske mønstre, eller ensfargede tepper med forskjellige veveteknikker, store, små, heldekkende, firkantete eller runde. Det fins praktisk talt ingen begrensninger for deg som er på teppejakt. Her har du noen gode tips og råd på veien: 

. Enkle interiørstiler gir plass til tepper med flere farger og stilige grafiske mønstre.

. Velg tepper med få farger og rolige mønstre i rom som har mye av det motsatte.

   

. Farger som går ton-i-ton gjør interiøret ryddigere og skaper balanse. Har du en blå sofa kan det være fint å velge et teppe i en annen passende blånyanse.

    

. Eller du kan skape et komplimenterende interiør ved å trekke ut én av fargene i teppet og la den gå igjen i puter, gardiner, vaser, et bilde etc.

    

. Mønstre i tepper behøver ikke å fremkomme bare ved hjelp av farger. Forskjellige sy- og veveteknikker bryter opp et ensfarget teppe.

    

. De beste teppematerialene er ull og polyamid. Ull kan loe noe den første tiden, men er til gjengjeld utrolig behagelig og mykt å gå på.

. Lån alltid med deg flere tepper hjem. Da har du noe å sammenligne med.

. Gnikk et hvitt lommetørkle mot overflaten av teppet. Avgir det farge er det av dårlig kvalitet. 

. En tommelfingerregel er å spørre forhandleren hvor mange knuter det er per kvadratmeter. Få knuter betyr dårlig kvalitet, mange betyr god.

. Det er forskjell på ull. "100 % ren, ny ull" kommer rett fra sauen, mens "100 % ull" kan bety gjenbruksull og den har gjerne lavere kvalitet.

   

Disse fører produktene:
  • Egetepper, tlf: 22 51 63 00
  • Gulvex, tlf: 63 99 28 00
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.