IFI logo
Se flere bilder
Tekstiltrender 2006

Foto: Messe Frankfurt

Tekstiltrender 2006

I januar arrangeres verdens største messe for hjemmetekstiler i Frankfurt. Her presenterer vi hvordan trendbildet vil se ut fremover.

Tor Henning Støldal

Tor Henning Støldal
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er en stadig utvikling av materialer i interiørets motebilde; nye produksjonsmetoder gjør det mulig å bruke forskjellige materialer som setter sitt individuelle preg. For individuelt skal det være - mangfoldet har aldri vært større. Og idag må det gjerne være stil og klasse.

Heimtextil samler hele verdens interesse når det gjelder tekstiler på det enorme messeområdet i Frankfurt i dagene 11.-14. januar. Messe Frankfurt utarbeider også i samarbeid med internasjonale aktører trendrapporter under ledelse av trendekspert Gunnar Frank fra Amsterdam.

Trendrapporten presenteres med fire hjemmetrender i temaer hvor materialvalg og påvirkning er avgjørende. De fire temaer er treverk, metall, tekstil og plastikk.

Image tre

Det betyr enkle skandinaviske design og nordisk stil, kombinert med farger i brunt som i eksotiske treslag. Naturmaterialer dominerer. Interiørdesignet blir her redusert til det enkle - ofte i bomull- og linløsninger, men det opereres med mange forskjellige vevteknikker som gir alt fra lette, åpne, glitteraktige stoffer til bomullsvevd så tøft som olatøy.

Image metall (og glass)

Her er det refleksjoner av harde materialer. Vi finner ikke de myke linjer, men trenden er dominert av rette linjer og maskuline arkitektoniske trekk. Det er stadig referanser til moderne industridesign - nå også i hjemmet. Her er man veldig på eksperimentstadiet; det er syntetisk utseende som dominerer. Det er farger med transparente effekter og ausbrenner-trykk; det er delvis fargesterkt - fra intens blå og over til en ren hvitfarge.

Image tekstil (og lær):

Trenden sier elegant komfort og stilige kombinasjoner med klare linker til tradisjonelle moter, men nå med moderne form. Vi har nye type farger her. Materialene er i ull, silke og lær og ellers de fleste stofftyper som finnes. Karakterisk for design er store produksjoner inspirert av art déco; det er ornamenter, blomster og eventyrmotiver. Fargene er gjennomgående mørke.

Image plast (og gummi)

Her skal det være fargerikt - de er temmelig intense. De kaller det gjerne en festival av farger og påstås å være en tilbakevending til 60- og 70-tallet, men nå i en ny teknologi. Det mikses - plastikklignende med andre materialer - til en dynamisk hjemmestil. Folklore har sine klare innslag - fra Mexico, Brasil, Hawaii etc. som bilder til inspirasjon. Gunnar Frank angir også amerikanske reklameinnslag, pop-art, afrikanske håndtrykk, film, teater og sport som inspirasjonskilder!

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.