IFI logo
Se flere bilder
Spisestuen – et bedre rom med farger

Foto: Butinox

Spisestuen – et bedre rom med farger

Til å begynne med virket det forlokkende med hvite flater i spisestuen. Det gikk fort over.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvite vegger, hvitt tak og store vinduer gjorde rommet lyst og luftig, så Kristine og Lars flyttet inn uten å pusse opp stuen. Det tok likevel ikke lang tid før de hadde bodd seg til og endret mening om den saken. 

– Det ble for mye hvitt, og vi opplevde atmosfæren som steril. Vi trengte farger! Og så ønsket vi å skape en lunere følelse i rommet, forteller Kristine. 

Se flere bilder
Spisestue før

Foto:

HVOR ER FARGENE? – Det ble for mye hvitt, og vi opplevde atmosfæren som steril. Vi trengte farger!

Inn kom fargene

Den ene langveggen i spisestuen fikk tapet med hvit bunn og et luftig mønster i blått. For å tilføre rommet mer farge, ble bokhyllen på veggen vis-à-vis malt i tapetets blåfarge. Dette ga en fin effekt, og hyllen ble umiddelbart et blikkfang.

Paret, som har to små barn, ønsket seg imidlertid ennå mer farge, og malte veggen bak sofaen ferskenoransje – en lekker kontrast til det blå. Disse endringene gjorde mye for rommet, som nå antok en langt hyggeligere atmosfære, men det stoppet ikke der.

– Vi ble så glad i blåfargen at vi bestemte oss for å male også veggene i spisestuen med den, noe vi ikke har angret på et sekund. Det kalde uttrykket er helt borte. Nå blir også resten av veggene i stuedelen oransje, for å myke opp den delen av rommet, understreker Kristine.  

Se flere bilder
Tapet i spisestuen

Foto:

LUFT OG FARGE: Selv om bunnfargen er hvit, byr tapetet på mye blått. Det er denne fargen (S 6020-R90B) som er brukt på de øvrige veggene, samt bokhyllen.

Se flere bilder
Bokhylle i spisestuen

Foto:

STRAM RAMME: Blåfargen (S 6020-R90B) omrammer bøker og gjenstander, som fremheves. Hvit bakvegg gir hyllen et luftig preg, og en referanse til tapetet. Bokhyllen har fått robust gulvmaling. Gulvet var mørkt og gult, nå er det lysnet og mattlakkert.

Helt etter oppskriften

Spisebordet er stort og skreddersydd fra topp til tå – helt i tråd med parets ønsker. Brede, ubehandlede bord ble behandlet med hvit gulvolje, som slipper gjennom tegningene i treet. Forsterket med en matt gulvlakk har bordet oljens myke utseende og lakkens slitestyrke. Understellet er godt smedarbeid. 

Heldig fornyelse

Gulvets eikeparkett var blitt mørk og gul med årene, og hadde antatt et noe gammelmodig uttrykk. Treverket var like fint, så istedenfor å skifte gulvet, ble treverket først slipt, og så påført en hvitpigmentert gulvolje og til slutt en klar hardvoksolje. 

– Resultatet er et freshere, roligere, mer moderne gulv, som passer vår stil bedre. Det har fremdeles en varm lød, selv om det er betraktelig lysere enn før, avslutter en fornøyd huseier.  

Se flere bilder
Farger i spisestuen

Foto:

FALT TIL RO: Sammenlignet med før, er dette en veldig mye roligere versjon av rommet. Farger spiller hverandre gode, og veggene fremhever ikke minst bord, stoler og gulv, hvis farger kommer mer til sin rett nå.

Mer informasjon

Butinox Interiør

TreStjerner

Dette ble brukt

Dette ble brukt:

  • Blå vegg: Butinox 3-i-1 Stue & Sov Matt, farge 5898 Havblå/S 6020-R90B – BUTINOXINTERIOR.NO
  • Bokhylle: TreStjerner Gulvmaling, halvblank, farge 5898 Havblå/S 6020-R90B – TRESTJERNER.NO
  • Oransje vegg: Butinox 3-i-1 Stue & Sov Matt, farge 5912 Mørk Fersken/S 2050-Y70R – BUTINOXINTERIOR.NO
  • Gulv: Slipt, påført TreStjerner Gulvolje, farge Hvit + TreStjerner Hardvoksolje, farge Klar – TRESTJERNER.NO
  • Spisebord: nye gulvbord vasket med TreStjerner Gulvrens, behandlet med TreStjerner Gulvolje, farge Hvit + TreStjerner Gulvmatt – TRESTJERNER.NO
  • Tapet: Farrow & Ball, for alternativer se FINNDINTAPET.NO, STOREYS.NO, FANTASI.NO, INTAG.NO, TAPETHUSET.NO, GREENAPPLE.NO
  • Spisestuestoler, lysekrone, bilde, ovn, sofa, rundt bord, blå stol, bøker og annet løsøre: PRIVAT
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.