IFI logo
Se flere bilder
7 tips til en hyggelig spisekrok

Foto: Butinox, Intag, Storeys, Green Apple, Ragnar Hartvig/Bohus, Sveinung Bråthen/Fargerike

7 tips til en hyggelig spisekrok

Det er godt å nyte maten i rolige omgivelser. Derfor trives vi bedre i en liten restaurant enn i en stor kantine.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Og for å få en spisesone med en rolig og avslappende atmosfære, finnes det mange knep. Her er syv tips til hvordan du kan skape en hyggelig atmosfære rundt spiseplassen hjemme.

1.Lunt med matt maling

Hvis du skal male veggene, er matt maling et godt valg. Matt maling gir et lunere og roligere preg enn blankere maling. Det matte demper energien til kulørte farger, og gjør mørke dype farger lysere og mildere i uttrykket. Med matt maling har du et fint bakteppe for spiseplassen der en skal roe seg og gledes over maten.

Se flere bilder
Matt maling i spisestua

Foto: Butinox

MATT: Dempede farger og matt maling er en god kombinasjon for å skape hyggelig atmosfære rundt spiseplassen. Veggene her er malt med Butinox Interiør Stue & Sov Matt, farge 5940 Kamuflasje.

2. Lunt med tapet

Tapet er mer enn dekor, her er det mye stemning og atmosfære. Du kan velge mellom ulike farger og mønster for å skape ønsket stil. Det finnes også tapet med ulike overflater, eller kopi av forskjellige materialer som gir veggen en spesiell karakter. Du kan få vegger som ligner på rotting, eller trukket med tekstil, strå, siv eller glitrende stein.

Se flere bilder
Tapet i spisekroken

Foto: Intag

HÅNDVEVET: Med håndvevede tapetpaneler fra Omexco på veggen, trylles den rolige japanske atmosfæren fram i et nordisk spisekjøkken. Tapetet Shades of Pale er fra Omexco og føres i Norge av Intag.

3. Lunt med natur

Vi elsker å spise ute. Men i store deler av året må vi leve med drømmen på grunn av vær og temperatur. Men det finnes alternativer; en spisekrok rammet inn av naturbilder setter en ekstra spiss på stemningen. Du kan velge å få laget tapet av ditt eget motiv, eller velge blant tapetleverandørenes eksotiske eller mer hjemlige landskap.

LES OGSÅ: Vi vil ha litt Monsen i alle hus

Se flere bilder
Tapet med landskap

Foto: Sveinung Bråthen/Fargerike | Styling: Christine Herra/Fargerike

LANDSKAP: Her er vi med ett i Italia. Med bordet plassert på motstående vegg, har du en fantastisk utsikt fra spiseplassen. Tapetet er levert av Storeys.

4. Lunt hjørne

Hvis du har spisebordet i et hjørne, kan du skape en hyggelig sone ved å gi veggen bak spisegruppen en egen karakter. Du kan velge en annen farge enn i resten av rommet, eller kle den med et annet materiale. Dette er et godt alternativ til en fondvegg, og du skaper en sone som blir som et rom i rommet.

Se flere bilder
Spisebord i et hjørne

Foto: Green Apple

HJØRNE: Et mønstret tapet gir en hyggelig ramme rundt spiseplassen, mens veggene i resten av rommet kan være ensfarget i en farge som matcher bunnfargen. Tapet: Arte Flamant Les Mémoires, føres av Green Apple.

5. Lunt med mønstermiks

Noen innslag av mønster myker opp et interiør, og gir et rom liv og personlighet. Ofte er det lite som skal til for å gjøre stor forskjell. Har du en sofa eller slagbenk i spisekroken, vil noen puter i ulike mønster og farger som matcher resten av rommet, gjøre susen. Ikke vær redd for å mikse ulike mønster. Ruter, blomster og striper passer fint sammen så lenge fargene er like.

Se flere bilder
Mønstermiks

Foto: Intag

MØNSTER: Lunt tekstil på madrass og puter i slagbenken gjør den lun og innbydende. Godt å sitte og hyggelig å se på. Tapet og tekstiler fra Intag/Sanderson.

6. Lunt med teppe

Et teppe er et godt grep for å skape en hyggelig sone i rommet. Teppet samler møblene og området framstår som en liten øy. Særlig heldig blir det når teppet er så stort at alle bena får plass. Bruk både hodet og hjertet når du velger teppe, og velg det som passer til ditt bruk.

Se flere bilder
Teppe under spisestue

Foto: Ragnar Hartvig/Bohus | Styling: Marianne Stensrud/Bohus

TEPPE: Velg teppe etter bruk, og skap hyggelige soner i rommet. Teppe fra InHouse Group.

7. Lunt med stor duk

Et lunende tiltak som ikke tar mye tid, er å dekke opp med duk på bordet. En fotsid duk til spisebordet ser både elegant og flott ut. I tillegg demper tekstil akustikken i rommet. Dersom du bruker dekkefilt under duken så får du ekstra demping og bordet ser ekstra flott ut. Får du ikke tak i dekkefilt, så gjør et par fleecpledd jobben. 

Se flere bilder
Duk på spisebordet

Foto: Sveinung Bråthen/Fargerike | Styling: Christine Hærra/Fargerike

DUK: Tekstiler demper akustikken i et rom. En stor duk er hyggelig for både øyne og ører. Duk i tekstilet Lizzo Rodas 06 fra Green Apple, gardiner Trellis fra Morris & Co/Intag og vegger i farge Salix Alba FR1464.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.