IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Slik setter du opp veggplater

Foto: Kristian Owren/ifi.no, Forestia

Slik setter du opp veggplater

Veggplater er en rask vei til ny, slett vegg. Her viser vi hvordan de settes opp.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ferdigtapetserte veggplater eller plater som er klare for maling eller tapet gir raskt et nytt rom, og du får slett vegg på 1-2-3. 

Veggplater kan fint monteres selv utenpå eksisterende vegg eller direkte på godt avrettet stenderverk. Her viser vi hvordan Walls2Paint fra Forestia kan monteres. Husk at det er viktig å lese anvisningen som følger med nøye, og følge den – dette under er en grov beskrivelse.

Se flere bilder
Walls4You Ferdigtapetsert veggplate

Foto: Forestia

TAPET: Med Walls4You får du ferdigtapetserte plater, slik at du slipper å gjøre noe som helst etter at siste plate er montert.

Se flere bilder
Walls4You veggplate

Foto: Forestia

MULIGHETER: Med de ferdigbehandlede platene Walls2Paint, som er klare for maling eller tapet, står du fritt til å gjøre som du selv vil med toppstrøket.

Slik gjøres det:

1. Forarbeid

Platene må akklimatiseres – det vil si at de må ligge i romtemperatur i minst tre døgn før de monteres opp. For et godt resultat er det viktig med et plant underlag og at stenderverket er riktig montert. Sjekk underlaget med en rettholt, enten det er en ny eller gammel vegg. Sjekk også at stenderne står i lodd før du starter.

2. Start montering

Start i et hjørne når du skal montere platene. I hjørnene kan det benyttes list eller fugemasse. Det er viktig at første plate monteres i vater. Husk å montere platene med minimum fem millimeter klaring mot tak og gulv. Platene festes med skruer i låseprofilen.

3. Lim og klikk

Etter første plate er montert, jobber du deg bortover. Platene er enkle å montere. Skjøtene limes og klikkes rett i hverandre. Sjekk at skjøtene er helt glatte før du går videre.

4. Mal eller tapetser

Umiddelbart etter at siste plate er montert, er veggene klare til å males eller tapetseres. Ikke noe forarbeid kreves, så du kan gå rett på toppstrøket.

Se flere bilder
Montere veggplater

Foto: Kristian Owren/ifi.no

RASKT: Det er raskt og enkelt å montere platene, de skal limes og klikkes i hverandre.

Se flere bilder
Montere veggplater

Foto: Kristian Owren/ifi.no

1, 2, 3: 1. Sjekk underlaget med en rettholt, 2. Start monteringen i hjørnet, og 3. Lim og klikk.

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.