IFI logo
Se flere bilder
Smart oppussing med veggplater

Foto: Smartpanel, Forestia og Södra

Smart oppussing med veggplater

Det finnes vegger som kan settes opp på 1-2-3.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sommer betyr oppussing for mange. For oss som vil pusse opp kjapt og enkelt finnes det smarte løsninger som vil fornye rommet. For du trenger ikke pusse opp de gamle veggene. Du kan kjøpe nye. 

Rett på veggen

Løsningen heter veggplater. Dette er plater som monteres utenpå gamle vegger eller i stenderverket. Utvalget av veggplater med fabrikkmalt eller -tapetsert overflate har aldri vært større. Slette og profilerte flater av MDF, spon og tre er også tilgjengelig i en rekke farger, dekorer og utførelser.

Malt uten å male

Ferdigmalte panelplater monteres raskt, enten det er i eneboligen, på hytta eller i den moderne leiligheten. Her får du vegger med en flott finish uten å måtte male et eneste penselstrøk selv. Og skal vi tro bransjen selv, er det de mørke fargene som vil prege veggene i norske hus og hytter fremover. 

De mørke fargene

− Vi selger mer brune og mørke farger. Folk tør heldigvis å prøve noe annet enn bomull på veggene. Det er også blitt populært med ferdigbeiset veggpanel i plateformat, med toppsjikt av ekte furupanel. Her kan du velge mellom ulike farger eller få platen ubehandlet, sier Lise Engebretsen, markedsansvarlig hos Smartpanel.

Se flere bilder
Mørke veggplater, Smartpanel

Foto:

DE MØRKE VEGGENE: − Vi selger mer brune og mørke farger. Veggplater med toppsjikt i treverk er også blitt populært, sier Lise Engebretsen, hos Smartpanel. (Foto: Smartpanel)

Enkel oppussing

Vil du heller male og tapetsere veggen selv, kan du velge veggplater med slett overflate. Disse er enkle å montere og klare for maling eller tapet. Ingen sparkling eller pussing er påkrevd og du sparer mye tid.

− Dette er genialt for dem som ønsker en slett vegg, og vil gjøre det selv uten plunder og heft, sier Torunn Mangseth hos Byggma, som også tilbyr ferdigtapetserte veggplater under merkenavnet Forestia, for de som vil slippe å henge opp tapet selv. 

Se flere bilder
Slette veggplater, Walls2Paint

Foto:

SLETT OG KLART: Det finnes slette plater du kan male eller tapetsere selv. − Dette er for de som vil få slette vegger raskt, uten plunder og heft, sier Torunn Mangseth hos Byggma. (Foto: Forestia)

Klassisk hvit

Hos Södra er det panelplater i MDF som gjelder.

− Vi har utviklet en unik serie med klassiske hvitfarger. Her får du også en overflate med penselstruktur for å gi et lunere uttrykk. Vi satser også på smarte tilbehørsløsninger med blant annet lister som kan tøyes og bøyes, forteller Katharina Sølvberg hos Södra. 

Se flere bilder
Hvite veggplater i MDF

Foto:

LUNT OG HVITT: Södra satser på overflater med penselstruktur for å gi veggplatene et lunere utrykk. – Vi satser også på klassiske hvitfarger, sier Katharina Sølvberg. (Foto: Södra)

Mer informasjon:

Forestia

Smartpanel

Södra

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.