IFI logo
Se flere bilder
Slik finner du riktig teppe

Foto: Intag, InHouse Group, Tapethuset, Danfloor, Golvabia, Musum Interiør

Slik finner du riktig teppe

Teppetrenden er over oss, og nå vil vi ha tepper i alle rom. Da gjelder det bare å finne riktig teppe.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Enten det er heldekkende eller avpassede tepper du er på jakt etter – eller begge deler – er det viktig å finne rett teppe til rett sted. Det er nemlig ikke bare utseendet som må stemme, det er også andre hensyn å ta når du står ovenfor et teppevalg.  Her er fem tips som kan hjelpe deg på veien:

1. Tenk bruk, ikke bare rom

Først og fremst må du ta hensyn til hvordan teppet skal brukes. Det er ofte lett å tenke fra rom til rom, og at ulike rom krever ulike tepper. Men enda mer avgjørende er hvem som bruker rommene og hvordan de lever.

En aktiv barnefamilie med hund må ta andre hensyn enn et eldre par, selv om rommene er like. For det er bruken som har noe å si. Og jo hardere bruk, jo tøffere må teppet være. Det sier seg kanskje selv at en familie med fire aktive barn må stille høyere krav til slitestyrke og enkelt renhold.

Samme gjelder på soverommet – det kommer an på hvem som bruker det. Hos voksne, som kun bruker rommet til avslapping, og der gulvet ikke er særlig utsatt for slitasje eller søl, kan det passe godt med et flott, mykt teppe i viskose eller tencel. Mens på soverommet til yngstemann kreves et teppe som tåler litt mer. Her er det for eksempel ideelt med slitesterke teppefliser. Da kan du også ta opp en flis og rense den hvis uhellet første er ute.

Se flere bilder
Teppe på rett sted

Foto: Tapethuset

RETT STED: Det gjelder å finne rett teppe til rett sted. Ullteppet Nima er fra Brink&Campman og føres i Norge av Tapethuset.

Se flere bilder
Viskosetepper

Foto: InHouse Group

POP: Viskosetepper er populære av en grunn. De er myke, deilige og ser eksklusive ut. Men bruk de riktig plass. Disse teppene er Buga Rugs fra InHouse Group.

2. Vær spesielt obs på teppe til trapp

Et lite unntak fra regelen over: Trappen er et spesielt utsatt område – uansett hvem som bruker den. Det er klart det er forskjeller også her, men her bør du uansett gå for et mer slitesterkt teppe, gjerne med tett, lav luv. Jo mer tråkk, jo tettere og lavere luv. Vær spesielt oppmerksom på svingtrapper, der alle tar innersvingen.

Se flere bilder
Teppe til stue

Foto: Golvabia

STUE: En stue der to voksne går rundt på tøfler stiller helt andre krav til teppet enn en stue der barn og hund løper rundt. Her er teppet Ambition Laguna fra Golvabia.

3. Unngå billigtepper

Også når det kommer til tepper er det en sammenheng mellom pris og kvalitet. Et billig teppe i dårlig kvalitet vil slites raskere og rett og slett se billigere ut. Går du for et skikkelig kvalitetsteppe, vil du merke forskjellen både på kvalitet, utseende og levetid. Og prisen glemmes fort når du blir fornøyd med resultatet.

Se flere bilder
Slitesterkt teppe

Foto: Danfloor

SLITESTERKT: Noen tepper er mer slitesterke enn andre. Det er også stor forskjell på kvalitet. Unngå de billigste variantene. Teppet er fra Danfloors kolleksjon Evolution.

4. Få det skreddersydd

Skal du ha løse tepper og sliter med å finne riktig størrelse eller farge? Da bør du lete blant de heldekkende teppene. Mange leverandører kapper, kanter og leverer nemlig på mål, så det skal være enkelt å finne noe du er fornøyd med.

Se flere bilder
Teppe til soverom

Foto: Musum Interiør

FÅ HJELP: Hvis du sliter med å finne teppet som passer hos deg, er det hjelp å få hos teppeforhandleren. Her er teppet Natural Embrace i fargen Beige fra Musum Interiør.

3. Spør om hjelp hos en teppeforhandler

Om du syns det er vanskelig å velge rett, bør du ikke nøle med å spørre om hjelp. Hos en profesjonell teppeforhandler vil du få hjelp til å gjøre riktige valg. De skal stille så mange kontrollspørsmål at du er sikker på at teppet som velges oppleves riktig også om ett, tre eller fem år.

Dette ble brukt

Hovedbilde/STUE::

  • Teppe: Van Besouw – INTAG

RETT STED::

  • Teppe: Brink&Campman, Nima – TAPETHUSET

POP::

  • Tepper: Buga Rugs – INHOUSE GROUP

STUE::

  • Teppe: Ambition Laguna – GOLVABIA

SLITESTERKT::

  • Teppe: Evolution – DANFLOOR

FÅ HJELP::

  • Teppe: Natural Embrace, Beige – MUSUM INTERIØR
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.