IFI logo
Se flere bilder
Slik får du best resultat på terrassen

Foto: Jordan

Slik får du best resultat på terrassen

Det er høysesong for oljing og beising av terrasse. Men vet du hva beste fremgangsmåte er? Resultatet blir både bedre og mer holdbart om du går frem på riktig måte.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Mange går rett i gang med å påføre olje, men med noen enkle forberedelser før man begynner blir resultatet mye bedre og holder lenger, det er det mange som glemmer, sier produktsjef i Jordan, Ståle Riddervold.

Det er nemlig svært viktig å vaske før man setter igang, ellers oljer man skitten ned i gulvet, noe som igjen kan føre til skjolder og at behandlingen ikke fester som den skal.

– Der er det lett å slurve, men en grundig vask med en egnet terrasseskrubb av området som skal oljes før man begynner er veldig viktig for sluttresultatet. Kjøp gjerne terrassevask og følg instruksjonene på denne. Du kan godt vaske i regnet, det gjør ikke noe, sier Riddervold.

Se flere bilder
terrasseskrubb

Foto: Jordan

FORARBEID: Det er viktig å vaske først!

Puss med slipepapir

Når terrassen er ren og tørr, er det lurt å slipe lett over terrassen med slipepapir eller -pad. Dette gir en glatt og fin overflate. Støvet fra pussingen kan fjernes med en mikrofiberklut.

– Først når du har gjort dette er terrassen klar til å bli oljet eller beiset, sier Riddervold.

Bruk rull på forlengerskaft

Et effektivt hjelpemiddel til oljingen er et terrassesett med rull og etterstryker i ett. Dette gjør at man raskt og enkelt kan fordele oljen eller beisen jevnt, og man hindrer samtidig overskytende olje/beis på terrassen.

– Påfør et jevnt lag med olje med en rulle, bruker du forlengerskaft er blir nok ryggen din også takknemlig. Du kan bruke pensel det hvor det er vanskelig å komme til, avslutter Riddervold.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.