IFI logo
Se flere bilder
Slik blir du kvitt håret i sluket

Foto: Krefting

Slik blir du kvitt håret i sluket

Tett avløp på grunn av hår? Å rense sluket kan være en ekkel jobb, men det må til iblant. Jevnlig rens av sluket kan være med på å forhindre tette avløp og store oversvømmelser.

Rebecca Johnsgaard

Rebecca Johnsgaard
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi har alle opplevd at vannet i dusjen eller i badekaret begynner å bruke lengre tid enn normalt på å forsvinne ned i sluket. I dusj og vask samler det seg blant annet såperester, fett og hår. I verste fall vil dette kunne føre til tette sluk og kostbare vannskader – spesielt hvis dere dusjer ofte eller har mange i husstanden med lenger hår. Med de rette produktene er det å holde sluket rent en lett jobb.

 

Siden 1909 har norske Krefting laget den velkjente proppløseren «Plumbo» til å åpne tette sluk og avløp. Plumbo finnes i flytene form og som pulver. Nå har siste tilskudd blitt lansert, nemlig Plumbo Håroppløser. Denne er som navnet tilsier, svært effektiv på å fjerne hår. Plumbo Håroppløser er ideell til sluk og avløp i vask, dusj og badekar. 

Se flere bilder
Plumbo håroppløser fra Krefting

Foto: Krefting

FLYTENDE: Avløpsrør på baderom har ofte svakt fall. Det anbefales derfor å bruke en flytende avløpsåpner. Plumbo Håroppløser løser effektivt opp propper med mye hår. 

Hva gjør Plumbo Håroppløser unik?

Tidligere lanserte, og godt kjente produkter fra Plumbo serien er blant annet Plumbo Pulver, Plumbo Power Gel, Plumbo Rørvask og Plumbo Proff Aktiv Gel. Disse fjerner propper i sluk og avløp av alle typer organisk stoff – fett, mat, hud osv. Produktene vil også fungere på hår, men ikke like effektivt som Plumbo Håroppløser. 

– Plumbo Håroppløser er utviklet med den hensikten å være best mulig på nedbryting av hår. Da blir den jo også mest aktuell på badet. Produktet er utmerket både på menneskehår og dyrehår, og er derfor ideell også for de som bruker dusjen til vask av husdyr, sier Inger Løvaas fra Krefting. 

 

Håroppløseren er i tillegg tyngre enn vann, og vil derfor synke ned til der problemet er før den løses opp av det vannet som har samlet seg foran proppen. Ved at den får virke i konsentrert form, vil den løse opp propper med mye hår raskt og effektivt.

Se flere bilder
Hår i dusjsluket

Foto: SINTEF

NEDBRYTING AV HÅR: Plumbo Håroppløser er utviklet med hensikten å være best på nedbryting av hår. Produktet funker likeså godt på mennskehår, som til dyrehår. 

Slik renser du sluket i dusjen

Å rense sluket i dusjen jevnlig er viktig . Særlig i perioder uten vanntilførsel, som når du dra på ferie, kan materiale med hår, smuss og fett stivne. Nøyaktig hvor ofte dette vil skje, varierer fra husstand til husstand.

– Når det er snakk om tette sluk på et baderom, anbefaler vi å bruke flytende avsløpsåpner. Dette er fordi avløpsrør på baderom ofte kun har et svakt fall. Flytende avløpsåpner vil derfor fungere spesielt bra for å komme seg til proppen, og starte oppløsningsjobben, sier Løvaas.

Se flere bilder
Håroppløseren i bruk

Foto: Krefting

KONSENTRERT FORM: Håroppløseren er tyngre enn vann, og vil derfor synke ned til der problemet ligger. Dette gjør at den får fungere i konsentrert form, før den løses opp av vannet som har samlet seg over proppen. 

Slik bruker du Plumbo Håroppløser

 

  1. Fjern synlig hår før du setter i gang. Synes du at dette er ekkelt er det bare å ta på seg gummihansken. 
  2. Doser Plumbo Håroppløser etter anvisning på flasken. 
  3. La virke i minst 1 time
  4. Hell over rikelig med varmt vann ned i avløpet.

Husk at du må aldri sette i gang med å bruke produktet hjemme uten å lese bruksanvisningen godt på forhånd og at du må følge denne underveis.

Plumbo Håroppløser kan brukes i alle typer godkjente avløpsrør av kobber, PVC, plast osv. Det skader heller ikke lodding, emalje, septiktanker, porselen eller rustfritt stål. Produktet fjerner også dårlig lukt.

Se flere bilder
Dusjsluket

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

LUKT: Hold rørene og sluket rent så unngår du oversvømmelse og vond lukt på badet. 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.