IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Rødmalt sjarm i vannkanten

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

Rødmalt sjarm i vannkanten

Dette er idyll på høyt nivå, og selve sommerdrømmen for mange. En pen rødfarge på hyttefasaden kler omgivelsene her i Norden godt.

Charlotte Holberg Sveinsen

Charlotte Holberg Sveinsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Innhold
Dele
Annonse

For mange er sommer og det gode liv synonymt med bading, fiske, krabbefangst og slaraffenliv på ei hytte. Gjerne ved sjøen. Er du så heldig å ha ei hytte rett ved vannkanten, kommer du vel ikke nærmere nordisk idyll enn om den er malt i en vakker rødfarge. En farge som kler omgivelsene langs kysten godt.

 

Se flere bilder
flere røde sjøboder

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/Ifi.no

PÅ REKKE OG RAD: Rødt har vært brukt på hus og sjøboder ved havet i alle tider. Idyllen blir ikke akkurat mindre tilstede selv om alle husene ved siden av hverandre har den samme fargen. Heller motsatt.

Harmoni

Rødfargen på fasaden samarbeider elegant med de hvite detaljene, og sammen sklir de vakkert inn med omgivelsene. Til tross for at rødt ikke er en farge vi finner mye av i naturen, stikker den seg ikke ut. Derimot ser det rolig og harmonisk ut. For mange vekker rødfargen nok også gode minner, og det er ikke så rart. Rødt har vært brukt langs sjøen i alle tider og er en farge med lange tradisjoner i Norge. Noen steder er det også regler som sier at fargen SKAL være rød, dersom hytta eller naustet ligger rett ved sjøen.

Se flere bilder
rød hytte svaberg

Foto: Lene Severinsen

IDYLL: Ei rødmalt hytte, svaberg og sjø som sammen skaper sommeridyll for minneboka.

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Mari Andersen Rosenberg  | 
Selvrensende maling og dekkbeis test
Utendørs

Med selvrensende maling eller dekkbeis som har Smart Flow-teknologi kan du male 20 prosent lengre per dypp i bøtta, sier ekspertene. Den selvrensende teknologien skal også sørge for...

Anna Leikanger Voje  | 
Ny terrasse på en dag
Utendørs

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Chera Westman  | 
Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Chera Westman  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.