IFI logo
Se flere bilder
Åtte tips til sommerhytta

Foto: Flügger

Åtte tips til sommerhytta

Med litt maling, tapet eller tekstiler kan du friske opp det som ser slapt og slitent ut. Noen nye farger kan også gjøre susen. Ofte er det ikke så mye som skal til for å for å skape forandring. Dessuten er det noe helt eget ved å gjøre ting selv. Det er hyggelig å ha et prosjekt, kjenne at man skaper noe med egne hender. Og selvfølgelig er det hyggelig med alle positive kommentarer underveis og etterpå. Kanskje prosjektet ditt blir en liten snakkis? Her kommer noen tips:

Charlotte Holberg Sveinsen

Charlotte Holberg Sveinsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

1. Sommerlige farger

De mest sommerlige blant fargene er de lyse, klare uten for mye sorthet. Knallfarger kan også få oss i sommerstemning, men kan være vel så fine å bruke som kontraster. 

Se flere bilder
turkise krakker

Foto: Beckers

GLADFARGER: Å male noen krakker eller stoler i glade sommerfarger kan passe ekstra godt på hytta.


Se flere bilder
Lyse, lette sommerfarger

Foto: Nordsjö

FARGER: Lyse og lette fargenyanser skaper sommerstemning.

2. Fine matplasser

Lag din egen vri på spisestedet ute, og mal møblene i farger som matcher frokostserviset ditt. Hvitt og blått er en klassiker, og gir en frisk start på dagen. Vil du booste sommerhumøret enda mer, kan du velge noe med mer farger eller blomster. Mangler du møbler eller servise, så ta en tur på loppemarked. Det er også en veldig hyggelig sommersyssel.

Har du plass og er litt nevenyttig, prøv deg på et utekjøkken også da vel. Det er ikke mye annet som gir mer ro i sjela enn å lage maten ute. 

Se flere bilder
Møbler og servise

Foto: Beckers

FROKOSTPLASS: La fargene på frokostserviset inspirere deg.


Se flere bilder
utekjøkken

Foto: Beckers

UTEKJØKKEN: Å lage et enkelt utekjøkken trenger ikke å koste all verden. Kanskje du også får kjøpt en brukt benk som du kan male på nytt? 

3. Pynt med blomster

Krukker og sommerblomster er fint følge. Bruk gjerne gamle krukker i flere størrelser eller mal kurver som kan brukes. Dus rosa får lette, hvite blomster til å virke mer romantiske, mens sort vil fremheve fargen på selve blomsten. 

Se flere bilder
grønne møbler blomster

Foto: Nordsjö

BLOMSTER: Sett blomster i krukker i alle størrelser og varianter.

4. Stille rom

Tenk å ha en stille plass under et stort tre, hvor du er alene sammen med naturen. Fuglekvitter, gresshopper og lukten av gress og sol. Mangler du treet, kan du sikkert ordne deg en plass for en stol for litt alenetid likevel. Rosa er en mild og sommerfin farge, som egner seg ypperlig til formålet. Finn deg en stol, litt maling og maleverktøy, og du har sikret deg mange fine stunder denne sommeren.

Se flere bilder
Rosa hagestol

Foto: Nordsjö

ROSA: En stol og en farge som innbyr til avslapping, drøm og bekymringsløse tanker.

5. Mykt på terrassen

Terrasser og plattinger slites av vinterstormer, og trenger en ekstra piff. Først vasker og behandler du terrassen med beis eller olje, deretter setter du prikken over i-en med et teppe. Trenden med utetepper vokser, og gjør at vi tar med oss litt av stuefølelsen ut. Også slipper vi å få flis i foten.

Se flere bilder
Utendørsteppe

Foto: InHouse

TEPPE: Det blir ekstra hyggelig på terrassen med teppe.

6. Rent og sommerlig sengetøy

Det er noe eget ved å krype til køys i rent sengetøy i et rom med åpne vinduer om sommeren. På hytta er det som regel ikke all verdens plass, men et utluftet rom og nyvasket sengetøy som har tørket ute i solen, kan alle få til. 

Se flere bilder
gult sengetøy i seng

Foto: Norsk Dun

DEILIG: Sommerlig sengetøy i et godt utluftet rom hører med. 

7. Skap for deg

I ferien lar vi diskusjonen om «hvor skapet skal stå», ligge. Sett farge på det! Et helt ordinært møbel kan nesten få litt wow-faktor med noen strøk maling. Trikset er å male det inni også. Velg en farge som får glassene og serviset ditt til å stråle. Det kan også dekkes med et fint tapet inni. Nostalgisk og perfekt for de gamle kaffekoppene du kanskje har arvet etter mormor.

Se flere bilder
Malt skap

Foto: Beckers

SKAP: Et lite skap med porselensfavoritter i gjør stor forskjell, spesielt når det males innvendig. 

8. Ruter på gulvet

Hvis det er på tide å friske opp det malte gulvet, på kjøkkenet eller et annet rom, foreslår vi å male det med sjakkmønster. Bygg videre på fargen du har, og finn en kontrast som passer i rommet. Rens gulvet slik at det er fritt for skitt og gamle såperester. Tegn opp rutene, sett tape mot det som ikke skal males, og mal i vei. Det er litt jobb, men kjempemorsomt og folk kommer garantert til å bli imponerte.

Se flere bilder
Male sjakkrutete gulv

Foto: Beckers

MAL RUTER: Imponer deg selv og familien med ruter på gulvet.


Se flere bilder
blå benk blomster

Foto: Nordsjö

EN BENK I HAGEN: En fargeglad benk som er fin å sitte på midt i alle blomstene.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.