IFI logo
Se flere bilder
Hytteinteriør -glede og trivsel i mange år

Foto: Frode Larsen/ifi

Hytteinteriør -glede og trivsel i mange år

Hytta skal være et sted der vi kan slappe av og finne ro. Hva skal til for å skape et hytteinteriør som du kan ha glede av i mange år fremover? Her får du tips til hvordan du kan ta langsiktige og gode interiørvalg som gir glede i mange år.

Charlotte Holberg Sveinsen

Charlotte Holberg Sveinsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Farger, overflatematerialer og interiør påvirker oss i stor grad, og spesielt på hytta er valgene som tas viktige. Her skal ro og kos være i fokus! 

Se flere bilder
tre hytte lys maling kjøkken

Foto: Nordsjö

TRE: Malte flater og tre er en god kombinasjon.

Naturmaterialer

Nordmenn har alltid hatt en forkjærlighet for naturmaterialer, og dette forblir en tidløs trend som står imot kortsiktige endringer. Ved å velge naturmaterialer som tre, stein og ull, skaper du ikke bare et varig og autentisk interiør, men også en slags forbindelse til naturen og kulturlandskapet. Ei hytte skal skli så i ett med naturen som mulig.

Se flere bilder
seng sengetøy dyr hytte

Foto: NorskDun

FJELLHYTTE: Ruter og mørkere farger passer godt på vinterhytta.

Kvalitet over kvantitet

I stedet for å falle for fristelsen til å følge kortsiktige trendskifter, bør det vurderes å investere i kvalitetsprodukter som varer lenge, så du ikke må bytte om så ofte. Selv om det kan virke som en større utgift på kort sikt, vil det være en langsiktig investering som gir glede og trivsel i mange år fremover. Hva gir deg ro, avslapping og balanse lengst mulig? 

Se flere bilder
stengulv hytte kjøkken

Foto: RawStones/Pure&Original

STEIN: Steingulv tåler ofte mer enn tregulv. Og alle naturmaterialer er fine i et hyttemiljø.

Se på beliggenheten

Hyttens beliggenhet og omgivelser bør være retningsgivende for valg av interiør og farger. En fjellhytte kan dra nytte av robuste materialer og dype, gjerne litt grumsete farger som harmonerer med landskapet, mens en hytte ved sjøen kan innlemme maritime elementer og lyse farger som reflekterer det friske, sommerlige og lette miljøet.  Se deg rundt! I stedet for å velge de tradisjonelle hvite og grå nyansene, som har vært trenden de siste årene, kan det være fint å bruke farger som reflekterer naturen utenfor. 

Velg interiør og farger etter beliggenhet, omgivelser, funksjon og personlig smak. Det du ser utenfor vinduet påvirker det du ser inne. Se bort fra trender.  

Se flere bilder
flagrende gardiner hav blått

Foto: Intag

LETTHET: På sommerhytta kan det være nydelig med florlette gardiner som får vaie i vinden.

Gjenbruk

Gjenbruk er ikke bare en trend, det er også et bærekraftig valg som gir hytta sjel og karakter. I en tid der forbruksmentaliteten truer kloden vår, kan brukte ting gi en personlig stil, samtidig som det bidrar til å redusere avfall og støtte en mer bærekraftig livsstil. Interiøret blir også mer personlig og unikt, i tillegg til at gamle og unge generasjoner knytter minner til det som er på hytta. Smart for lommeboka er det også.

Og det kan kanskje være greit å stille seg spørsmålet: trenger hytta å være mer luksuriøs enn helårsboligen?

Se flere bilder
langbord hytte tre

Foto: Per Erik Jæger

LANGBORD: Aldri feil. Sørg for at det er plass til mange, om det blir trangt gjør ingenting. Og gjenbruk er både sjarmerende og personlig.

Kunnskap og planlegging: veien til sukess

Før du tar avgjørelser om alt fra gulv til gardiner eller varmepumpe, er det viktig å sette seg inn i hvordan produktene vil fungere i din spesifikke hyttesituasjon. Tenk på praktiske hensyn som vedlikehold og renhold, samt hvordan produktene vil tåle bruken fra deg og dine gjester over tid. Les deg opp!

  • Skal du skru av strømmen på vinteren?
  • Har du varmekabler i gulvet?
  • Hvor mange skal bruke hytta aktivt?
  • Går dere inne med skisko?
  • Hvilke forventninger har du til at det du kjøper skal fungere og se ut over tid?

Det er mange forhold som påvirker dine valg, utover det rent estetiske.

Praktiske spørsmål om strømforbruk om vinteren, klima, antall brukere og behov for vedlikehold må tas med i betraktningen. Og sist, men ikke minst: husk at hvitt og grått verken er tidløst eller nøytralt. Det er en trend som har vært aktuell de siste årene, akkurat som umalt furu var det før.

Se flere bilder
grønn stue fersken sofa

Foto: Happy Homes

Einebær: Årets farge 2024 fra Happy Homes er en farge som kan passe i mange omgivelser.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.