Med stuen i fokus

Publisert:

Hva er viktig å tenke på når man skal sette sammen farger til stuen? Flügger Fargekonsulent Rebecca Ferguson fokuserer på det store bildet, og skaper med det en harmonisk og lun stue.

Rebecca Ferguson, Susanne Dahl

"Gulvet, taket og belysning er et veldig viktig utgangspunkt", sier Fargekonsulent i Ski, Rebecca Ferguson. "Hvor kommer det naturlige lyset fra, hva slags øvrig belysning er tenkt i rommet, og hvordan er fargenyanser i tak og gulv?". Hos en kunde i Langhus, hadde stuen allerede store vindusflater som ga mye naturlig lys. "Her kan stuen bære de fleste fargenyanser", sier Rebecca, "særlig fordi også gulvet besto av en kombinasjon av varme og kalde toner".

Familien fra Langhus ønsket seg en lys og fin hovedfarge, med en dyp kontrastvegg. Av Fargekonsulenten fikk de en palett med forskjellige fargetoner som de kunne teste hjemme. "Jeg råder alle kundene mine til å ta seg god tid til fargevalg, da det kan være store variasjoner i hvordan vi oppfatter fargenyanser avhengig av forskjellige lysforhold", sier Rebecca.

Hos denne kunden falt valget på fargen Tidløs som hovedfarge og Blue Shade 5 som kontrastfarge. "De elsket hvordan denne fargen så annerledes ut i løpet av dagen, da den kan fremstå som både sort og sort med blåskjær", sier Rebecca. Disse fargene passer fint sammen og gir stuen en elegant og harmonisk look. Begge fargene kan fremstå som både kalde og varme toner, noe som var en del av kundens ønske. Familien ville at stuen skulle ha en kontrast, slik at rommet ikke ble oppfattet for mørkt eller kjedelig.

Valget falt på et hjørne med en tydelig kontrast. "Vi valgte å beholde veggene rundt de store vindusflatene lyse, og holde stuekroken mørk", forteller Rebecca. "Dette hjelper med å skape naturlige soner i rommet. Man kan nyte roen i sofakroken, og samtidig ha en fresh og hyggelig sone i spisestuen med den elegante lyse tonen". Alle fargene som er brukt i rommet harmonerer godt sammen, og hentes opp i både gulv, vegger, tak og møbler.

Tips og råd fra Fargekonsulenten til de kreative:

  • Kjøp fargeprøver og test de på veggen i hjemmet ditt
  • Vurder fargene i forskjellig lys og vinkler
  • Gi deg selv god tid med hjemmet ditt
  • Visualiser drømmene dine

Besøk din nærmeste Flügger farve for flere tips til akkurat ditt neste prosjekt.

Bilder
Vedlegg
   Last ned