IFI logo
Se flere bilder
Originale Wegner-farger til stol og vegg

Foto: Flügger og Getama

Originale Wegner-farger til stol og vegg

Når den danske møbelprodusenten Getama nå relanserer to stoler tegnet av Hans J. Wegner, gjøres det med originale farger. Flügger har analysert designerens game fargeprøver og oppstrøk og funnet seks farger som stemmer med det opprinnelige.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter et omhyggelig detektivarbeid på fargelabben hos Flügger, kunne møbelprodusenten Getama i år relansere Hans J. Wegners gyngestol «Nøkkelhullet» og spisebordstolen «GE 525», også kalt «U-stolen», i originale farger. Gyngestolen ble tegnet i 1967 og spisestolen i 1970, og har vært ute av produksjon i en årrekke.

– For å komme frem til de seks fargene, krevdes mange tester, fargeanalyser, forsøk og oppstrøk, forteller Lone Bjørslev Kisbye, PR- og markedsansvarlig i Flügger.

Se flere bilder
Wegner blåfarge

Foto:

WEGNER BLUE: En diskret blåfarge som komplementerer både arkitektur og møbeldesign på den fineste måte.

Arkitekten bak Y-stolen

Snekker og møbelarkitekt Hans J. Wegner var en av de store formgiverne og drivende bak dansk møbeldesign på 50- og 60-tallet. Han er blitt kalt «Stolenes mester» og er i Norge kanskje mest kjent for Y-stolen og Påfuglstolen.

Møblene han tegnet er aktuelle fortsatt i dag, og lages av flere møbelprodusenter, slik som Carl Hansen, PP Møbler og Getama, som har laget Wegner-møbler i 60 år. For Wegner var fargevalg en viktig prosess. Fargenes oppgave var å understreke møbelkunstens fine linjer, stemme overens med møbeltekstilene og lage blikkfang i rommet.

Se flere bilder
Wegners gyngestol «Nøkkehullet»

Foto:

TIDSRIKTIG: Wegners gyngestol «Nøkkehullet» ble tegnet i 1967, og er nå relansert i tidsriktige farger.

Gamle prøver

Getama ønsket i samarbeid med Wegners Tegnestue som ivaretar designarven, derfor å være mest mulig tro mot Wegners opprinnelige intensjoner. De ba Flügger om hjelp med å finne de originale fargene, og Flügger fikk tilsendt Wegners egne prøver, oppstrøk og fargefragmenter. I laboratoriet i Rødovre arbeidet maling- og fargeekspertene seg frem til en fargepallett som både er aktuell i dag, og tro mot det opprinnelige.

Getama har valgt å bruke den originale fargepaletten i relanseringen av både gyngestolen «Nøkkelhullet» og «U-stolen». Etter omfattende laboratorieanalyser, er nå stolene presentert i fargene oransje, blå, kahki, opal, sort og hvit.

Se flere bilder
Wegner oransje

Foto:

WEGNER ORANGE: En svært ærlig og markant farge som gir assosiasjoner til 1960-tallets fargepalett.

Tak- og veggmaling

– Fra og med nå er det også mulig å kjøpe de seks fargene som vegg- og takmaling i alle Flügger farve-butikker rundt om i landet. Da kan du skape en komplett romopplevelse ved å kombinere fargene på både møbler og vegger, sier Kisbye Bjørslev.

Se flere bilder
Wegner Black

Foto:

WEGNER BLACK: I denne fargen har labben forsøkt å fjerne alle underliggende toner så den forblir helt sort.

Mer informasjon:

Flügger

 

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.