IFI logo
Se flere bilder
Nyttige hjelpemidler på vinteren

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Robert Walmann/ifi.no, Produsentene

Nyttige hjelpemidler på vinteren

Det finnes mange gode hjelpemidler der ute, som kan gjøre hverdagen både enklere og tryggere. På vinteren kan vi kanskje trenge litt ekstra assistanse. Her er noen smarte hjelpemidler, som gjør at du kan komme deg tryggere og enklere gjennom de kalde månedene.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. Unngå å skli

Med vinteren kommer også de speilglatte overflatene. Plutselig blir trappen utenfor inngangsdøren din verste fiende. Heldigvis finnes det råd for alle oss som vil unngå et ubehagelig møte med betongen.

Leca-kuler kan brukes til så mangt. Leca Safe Antiskli fra Krefting & Co er et porøst strømiddel som fester seg til isen. I motsetning til tradisjonell strøsand, vil ikke de knuste Leca-kulene synke under isen når været blir mildere.

En annen løsning for å forhindre fall, er issmeltere. Issmeltere tiner isen, og kan fint brukes utenfor huset for å unngå skliskader. Både Kemetyl, Krefting & Co og Nitor/Alfort & Cronholm har issmeltere, som kan redde deg på kalde dager. Disse løsningene er mer skånsomme for betongen enn vanlig koksalt.

Se flere bilder
Leca-kuler kan brukes til mye forskjellig.

Foto:

Leca-kuler kan brukes til mye forskjellig.

2. Fjern isen fra bilruta

For bileiere kan vinterværet by på dårlig sikt. Isen fester seg til frontrutene, og gjør det farligere å bevege seg ut på veiene.

Kemetyl og Krefting har flere nyttige hjelpemidler til dette bruket. Med isfjerneren De-Icer fra Kemetyl kan du raskt fjerne is på frontrutene og vinduene før du setter deg i bilen. Sitter du allerede i bilen og vil unngå isdannelse under kjøring? Da finnes vinterspylervæsker som løser opp og fjerner trafikkfilm, salt og olje, og som samtidig beskytter mot isdannelse på frontruten under kjøring.

3. Få bort snøen og skitten fra skoen før du tråkker på parketten

Vintervær, vann og skitt kan ødelegge gulvet i gangen når det dras med inn via skoene. Et gulv skal vare lenge, og derfor er det viktig å unngå mest mulig søle. Dørmatter er opplagt – det må alle hjem ha. Men hva med en skoskrape? Få av skitt og snø fra skoene, både under og på sidene, før du setter fra deg skoene på gulvet. Scandborst skoskrape fra Alfort & Cronholm kan gjøre susen.

Se flere bilder
En skoskrape kan være nyttig for å unngå at man drar med søle inn i gangen.

Foto:

En skoskrape kan være nyttig for å unngå at man drar med søle inn i gangen.

4. Reparer parketten når noen har gått med brodder

På vinteren spenner vi på oss brodder for å unngå skliskader ute. Mange er dessverre ikke like flinke til å ta av broddene før de tråkker på parkettgulvet. Har du fått hull i parketten etter broddbruk? Det kan heldigvis fikses raskt, blant annet med Liberon formtre fra Alanor, som er plastelina du kan forme med fingrene. Du kan også få reparasjonssett for parkett, med vokspinner i forskjellige farger. Duri Fagprofil leverer flere ulike varianter av disse settene, som kan være svært nyttig om skaden først har skjedd.

Se flere bilder
Brodder ødelegger mange tregulv.

Foto:

Brodder ødelegger mange tregulv.

En mer vanlig skade på gulvet, er at overflaten blir slitt. Det finnes utrolig mange løsninger som gjør at du enkelt kan freshe opp gulvet igjen. Det finnes løsninger for de fleste gulvtyper, og for både oljede og lakkerte overflater. Blant annet WOCA sin Refresher er en rask løsning for slitte gulv.

5. Unngå frost- og isdannelse i avløp og vannsystemer

Er det skikkelig kaldt og hytta skal stå tom noen uker? Det er ikke mye som er kjipere enn å komme tilbake til nedfrosne rør og avløp. Med Plumbo Antifrost fra Krefting & Co kan du unngå problemet. Det er et ferdigblandet spesialprodukt som hindrer frost i rør, avløp og vannlåser, spesielt egnet for hytter og andre steder som ikke brukes daglig. Kemetyl har tilsvarende løsning, nemlig Antifrost Natur. Disse hjelpemidlene hindrer også dårlig lukt fra sluk og avløp.

Mer informasjon:

Krefting & Co

Alfort & Cronholm

Alanor

Duri Fagprofil

WOCA

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.