IFI logo
Se flere bilder
Nytt år – ny stue

Foto: Jordan, Beckers, Fargerike, Nordsjö. Robert Walmann/ifi.no og Kristian Owren/ifi.no

Nytt år – ny stue

Det er ikke så dumt å starte det nye året med en ny farge på veggen. Å male en vegg er enkelt og inspirerende. Her er oppskriften på et godt nytt år med ro i sjelen!

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før du kaster deg over pensler og rull, er det et par ting som må ordnes. Alle underlag som skal males må først vaskes. Bruk derfor et egnet rengjøringsmiddel og doser i forhold til anvisningen. Enkle forfuktede engangsmopper er også smarte vaskeløsninger som gjør jobben i en fei.   

Se flere bilder
Vaske veggen før maling

Foto: Jordan

KLAR-FERDIG: Den forfuktede vaskemoppen fra Jordan heter Malingsklar. Den kan monteres på et slipebrett med forlengerskaft, en tak- og gulvmopp, eller holdes i hånden.

Fiks feilene

Husk også at maling ikke skjuler feil og mangler. Det er derfor smart å sparkle hull, sprekker og rifter. Tørk av med en fuktig klut før sparkelmassen har tørket, så slipper du normalt å slipe etterpå. Sparklede flater skal grunnes før veggen males, ellers vil den malte veggen kunne få glansskjolder.

Se flere bilder
Sprekk i malingen

Foto: Kristian Owren/ifi.no

LETT Å FIKSE: Ser du en sprekk, et hull elle rift, husk å reparere med sparkel før du maler.

Sats på kvalitet

Når du maler store flater bør du helle malingen over i en malebøtte. Små rullebrett er ikke egnet til slike jobber. Legg penger i ruller med høy kvalitet slik at du får en jevn og pen påføring med lite rullemønster i flaten. Forlengerskaft sørger også for at jobben går raskere.

Mal vått i vått

I hjørner, mot lister og mot taket er det smart å velge en pensel. Da kommer du lettere til. Når du ruller malingen utover veggen, sørg for at du ruller vått i vått. Det er alltid smart å dele opp flaten i mindre felter. Ikke ta pauser før veggen er ferdig.

Vær raus med malingen

En klassisk feil mange gjør, er at de bruke for lite maling. Rullen skal være mettet med maling og den skal dyppes ofte. Mal veggen minst to strøk for å være sikret et best mulig resultat.

Fremtidens farger

Skal vi tro trendekspertene hos faghandelkjeden Fargerike og malingsprodusenten Nordsjö, er det ro og hvile som gjelder. Derfor har Fargerike lansert blått som fargen i 2018.

– Det handler ikke om selve fargen, man hva den gjør med oss, sier Tale Henningsen fra Fargerike. Hun mener blått påvirker med sin behagelige ro.

Se flere bilder
Årets farge 2018 blått

Foto: Fargerike

BLÅ TIME: Mange av blåfargene Fargerike har tatt fram for 2018 er inspirert av himmelen.

Finn din indre ro

Også Nordsjö vil at vi skal finne roen. Derfor har de lansert sin farge «Heart Wood». Det er en lavmælt, men kompleks farge som egner seg til å dempe lyden fra omverden og bidra til å skape balanse mellom en støyende omverden og vår indre ro.

Se flere bilder
Heart Wood årets farge

Foto: Nordsjö

HEART WOOD: Årets farge 2018 fra Nordsjö er en basisfarge skapt for å gi oss ro og hvile

Mer informasjon:

Beckers

Butinox

Flügger

Nordsjö

Miljømal

Pure & Original

Jordan

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.