IFI logo

Nye farger for norske interiører

Flügger farve og Skeidar presenterer et nytt fargekart der møbler, interiørdetaljer og farger går hånd i hånd med hverandre. Palettene er forankret i dagens interiørtrend, med basis i naturmaterialer og naturens farger som korngult, mosegrønt og havblått.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I hjemmene våre lever vegger og møbler og annet interiør side om side. Det har malingsleverandøren Flügger og møbelkjeden Skeidar tatt til etterretning, og samarbeider nå om sitt andre felles fargekart. Her samles det beste av to verdener for alle som elsker interiør – nemlig møbler og farger.

Fargekartet er delt opp i de tre palettene «Beach Resort», «Desert Tones» og «Sensers», med til sammen 15 vakre og tidsriktige farger for både store og mindre flater i hjemmet.

– Det siste året har vært veldig spesielt, og vi har alle vært preget av situasjonen på en eller annen måte. Det har betydd at vi nordmenn bruker mye mer tid hjemme enn tidligere. Vi bruker også hjemmene våre på en helt annen måte, sier Susanne Dahl hos Flügger farve.

 

Hvordan fargene påvirker oss og hvordan vi nordmenn ønsker å ha det hjemme fremover, ligger til grunn for de tre fargepalettene.

Se flere bilder
Susanne Dahl, Flügger farve

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

SUSANNE DAHL hos Flügger farve har jobbet sammen med møbelkjeden Skeidar for å finne de fineste fargene for norske hjem akkurat nå. 

Se flere bilder
Desert Tones - Desert Dust og Golden Wrapping

Foto: Skeidar/Flügger

«DESERT TONES» er den perfekte kombinasjon av tidsriktige, varme og lune nyanser som skaper et nydelig samspill i hjemmet.    

Desert Tones

De trendy varme jordtonene finner du i paletten «Desert Tones». Fargene her er naturlige og sydlandske røde og rusttoner. Beige er også viktig, komplementert av de litt roligere grønnfargene.

–  Her finner du min favoritt, «3367 Golden Wrapping». Den spiller på denne sesongens store trend – terrakotta og brente, varme farger, sier Susanne Dahl.

 

 

 

Disse fargene matches fint med dekor i treverk, terrakotta og tekstiler i bomullsvelur, lin og bomull – gjerne med florale print.

Se flere bilder
Smokey Moss

Foto: Skedar/Flügger

MOSEFARGE: Den grønne «Smokey Moss» er mer nedtonet og sørger for at paletten også appellerer til deg som er mer forsiktig med fargebruken.

Se flere bilder
Cloudy Blue

Foto: Skeidar/Flügger

«BEACH RESORT» gir assosiasjoner til natur og kyst på en elegant og behagelig måte. Nyanser av blått har lenge vært en favoritt hos oss nordmenn, og i år kommer blåtonene med et friskt pust av undertoner og variasjoner.

Beach Resort

Paletten «Beach Resort» setter en stemning av kyst og natur. Paletten består av friske blåtoner med kjølige undertoner og grålige sandtoner, og passer godt sammen med mange av de teksturer og tekstiler som vi ser i interiørtrendene fremover.

 

– Blåfargene «Cloudy Blue», «Wegner Blue» og «Blue Jay» spiller på nyansene mellom himmel og hav, og kan enkelt kombineres med materialer som keramikk, treverk og farget glass, sier Dahl. 

Se flere bilder
Wegner Blue

Foto: Skeidar/Flügger

HIMMEL OG HAV: Blåfargene «4466 Blue Jay», «IN-804 Wegner Blue» og «3472 Cloudy Blue» spiller på nyansene mellom himmel og hav. Fargene er myke, men har allikevel karakter.

Se flere bilder
Golden Stone

Foto: Skeidar/Flügger

KORNFARGER: Fargene «Golden Stone» (på bildet) og «Siena Claire» byr på varme, energiske undertoner med et moderne preg. Sammen med «Fashion White», «Dusty Wood» og «Neutral Grey 9» kan du spille på spennende kontraster i interiøret.

Sensers

I Paletten «Sensers» spiller fargene på lag i en herlig blanding av nøytrale og varme undertoner.

– Paletten er både klassisk og tidløs, samtidig som vi trekker inn disse sand- og kornfarger som vi ser i trendbildet fremover, sier hun.

 

Disse tonene gir oss energi og optimisme, og kommer nå i en nyanse av gulskalaen som er både delikat og dempet. Fargene går godt sammen med naturmaterialer, som lin, sement, tre og keramikk.

Se flere bilder
Siena Claire

Foto: Skeidar/Flügger

«SENSERS»: Gule toner blir svært viktige i trendbildet fremover. Disse tonene gir oss energi og optimisme, og kommer nå i en nyanse av gulskalaen som er både delikat og dempet.

Velg farger fritt

– Alle tre fargepaletter består av både nøytrale farger og mer kulørte toner. Alle farger kan kombineres med hverandre til en fin harmoni og det er opp til deg å velge hvilken du vil ha til de store flatene og hvilke du vil bruke i mindre doser, sier Susanne Dahl. 

Mer informasjon
Les mer
Sammen om trender

Skeidar har hjulpet til med å gjøre norske hjem til oaser for trivsel og komfort siden 1912. Flügger har vært en ledende utvikler av inspirerende farger for jobb og hjem i Norden siden 1890. Begge er familiebedrifter som i flere generasjoner har vært opptatt av kvalitet og modernitet. Nå har vi igjen slått vår kompetanse sammen og laget et nytt fargekart til inspirasjon.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.