IFI logo

Nytt fargekart med 15 farger inspirert av naturen

Sammen med møbelkjeden Skeidar har Flügger farve plukket ut 15 nye farger for norske hjem i et nytt fargekart. Hver farge og fargepalett kan kombineres med hverandre.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Nå er vi ferdig med det grå og hvite i det minimalistiske interiøret. Samtidig har hjemmet aldri vært mer viktig enn nå. Timingen er derfor perfekt, når Flügger farve lanserer sitt nye fargekart som de har utarbeidet i samarbeid med møbelkjeden Skeidar. Fargekartet er det første helnorske i kjedens historie.

– Fargekartet består av 15 farger som er veldig inspirert av naturen. Vi tenker miljø, og vi ønsker å bringe mer varme inn i vårt hjem, sier Gro Hege Hølaas hos Flügger.

Se flere bilder
Fargekart 2020

Foto: Chera Westman/ifi.no

SAMARBEIDSPROSJEKT: Fargekartet er laget i et samarbeid mellom møbelkjeden Skeidar og Flügger Farve.

Se flere bilder
beroligende grønt

Foto: Skeidar/Flügger farve

GRØNNSPETT: Sammen med lyst treverk gir den mosegrønne «Grønnspett» et beroligende interiør. 


Tre paletter

Fargene i fargekartets tre paletter «NatureAlly», «Classic Greatness» og «Self Made», kan kombineres med hverandre både innen hver palett eller mikses og matches fritt.

– Palettene kan brukes for å fargesette et rom eller et helt hus. Fargene kan brukes i alle rom, og gjør det enkelt, også for den som synes det er vanskelig å velge farger som passer sammen, sier Lise-Marie Ekre som er fargekonsulent i Flügger-butikken i Ski.

– Det er en brukervennlig palett som rettleder deg godt. Alle farger passer sammen med hverandre, sier hun.

Se flere bilder
brent jordfarbe

Foto: Skeidar/Flügger farve

HUBRO: Mange av fargene i fargekartet har fuglnavn. «Hubro»er en varm, brent jordfarge. 

Naturlig inspirasjon

  • Paletten «NatureAlly» består av naturlige nyanser i grønt, gult og varme gråtoner som tar med naturen inn i hjemmet.
  • I paletten «Classic Greatness» finnes støvete jordfarger som gir et naturlig og avkoblet uttrykk. Fargene kombineres godt med hverandre og med sorte detaljer.
  • «Self Made» er en palett med rustikke farger med karakter. De dempede fargene er hentet fra naturen og omgir oss med trygghet.

– Dette er et fargekart med 15 deilige, vakre farger. Trenden nå er at vi heller mer mot de varme og brente tonene, og vi ønsker å skape den lune gode følelsen. Vi ønsker at det skal være mer farger i hjemmet. Det bærer paletten preg av, sier Gro Hege Hølaas.

Mange av fargene har fuglenavn som «Hubro», «Gråsisik» og «Grønnfink». De fleste fargene fantes i Flüggers 900-vifte fra før, mens en er hentet fra kjedens antikvariske fargekart og to farger er helt nye. 

Se flere bilder
farger og møbler sammen

Foto: Skeidar/Flügger farve

GRØNNFINK: I fargekartet, og i Skeidars butikker, vises fargene i miljøer sammen med møbler fra møbelkjeden. Dette er fargen «Grønnfink».

Se flere bilder
blått og mørkt treverk

Foto: Skeidar/Flügger farve

LERKE: Dette er en dypblå farge som passer godt sammen med mørkbeiset treverk.   


Trendfarger og Årets farge

Det er Skeidars trendspanere som har plukket buketten med trendfarger som fremover skal bruke i sine miljøer og utstillinger i butikkene. Fargekonsulent Lise-Marie Ekre har oversatt disse til Flügger-farger, gitt dem norske navn og gruppert fargene i de tre palettene som er presentert i fargekartet «Årets Fargekart 2020» fra Flügger farve og Skeidar. I fargekartet får også Flüggers «Årets Farge 2020» som heter «Soft Fall» stor plass. Bildene i fargekartet er tatt av Skeidar og viser fargene i miljøer med møbler fra sortimentet.

– Vi ser det som helt naturlig at maling og møbler vises sammen. Folk er også mer opptatt av miljø og bærekraft. Det fører til at vi går bort fra å fornye oss hele tiden. Isteden velger vi holdbare farger og benytter i større grad fargekonsulenter for å få mer kvalitet i fargesettingen, sier Susanne Dahl hos Flügger farve. 

Se flere bilder
gul optimisme

Foto: Skeidar/Flügger farve

GULSPURV: Denne fargen hører til paletten «NatureAlly», og tilfører både sollys og optimisme til interiøret. 

Velg riktig kvalitet

Den siste siden i fargekartet er viet til riktig valg av maling. Fra det store sortimentet har Flüggers fargekonsulenter plukket ut det beste og mest populære produktet til tak, vegg, gulv og andre flater som kan males med de nye fargene.

Mange av Flüggers butikker har egne fargekonsulenter som hjelper kundene med fargevalg. Det nye fargekartet er en hjelp på veien både for huseieren som skal velge farger, og for butikken som trygt har gode, trendy paletter å vise frem der alle farger passer sammen.

– Disse fargene gir ro og trygghet. Det finnes en tanke bak alle farger, avslutter Lise Marie Ekre. 

Se flere bilder
velg riktig maling

Foto: Chera Westman/ifi.no

PRODUKTGUIDE: Du finner malingen med de rette egenskapene bakerst i fargekartet, der du finner din favorittfarge. 

Se flere bilder
nesten sort

Foto: Skeidar/Flügger farve

NEUTRAL GREY 10: Denne mørke, nesten sorte farge finner du i paletten «Classic Greatness», sammen med andre jordfarger. 


Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.