IFI logo
Se flere bilder
Norge tok gull i Helsinki

Foto: Kari Wilsgård/MLF

Norge tok gull i Helsinki

Lærlingen Ewelina Sekiw (21) tok gull i nordisk mesterskap i malerfaget i helgen.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et kjøpesenter i Helsinki sentrum ble det i forrige uke arrangert nordisk mesterskap i malerfaget. Her var fem ungdommer fra alle de nordiske landene klar for å kjempe om tittelen «Nordens beste maler». Nordisk mesterskap arrangeres annet hvert år.

Se flere bilder
Malerfag mesterskap

Foto: Kari Wilsgård/MLF

PÅ BUTIKKEN: 5. - 7. september ble det avholdt nordisk mesterskap i malerfaget på et kjøpesenter i Helsinki. Om to år er det Norges tur til å arrangere det populære mesterskapet.

Kamp helt til mål

− De fikk en krevende oppgave som ble delt ut på forhånd, men det ble en hard kamp helt til mållinjen, forteller Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef i Maler og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF).

Maling og tapet

Hun var tilstede under mesterskapet og forteller at utøvernes konkurranseplass bestod av tre vegger med en dør i.

− I løpet av de tre dagene konkurransen foregikk måtte deltagerne konkurrere i å male en vegg, listverk og en dør. De måtte også tapetsere veggen rundt døren og ut på neste vegg. Å male en firkantet ramme med streker rundt, uten bruk av maskeringstape, stod også på programmet, forteller hun.

Se flere bilder
Nordisk mesterskap i malerfaget

Foto: Kari Wilsgård/MLF

MYE MALING: I løpet av de tre dagene konkurransen foregikk måtte deltagerne konkurrere i å male vegg, listverk og en dør. Her er Ewelina Sekiw i dyp konsentrasjon.

Perfekt presisjon

Presisjon stod også på kamp-programmet. Her fikk utøverne i oppgave å male en utdelt sjablong. I tillegg måtte de skjære ut en rosett selv som skulle males i rammens fire hjørner. Til slutt fikk deltagerne en fri oppgave der de selv fikk bestemme farger og mønstre.

Den svenske dommeren mente norske Ewelina hadde «grymt rette streker» og mente at hun var helt overlegen med sine streker.

LES OGSÅ: – Jeg er stolt av faget mitt

Se flere bilder
Nordisk mesterskap i malerfaget

Foto: Kari Wilsgård/MLF

DETALJSPESIALIST: Norske Ewelina Sekiw utmerket seg med sin presisjon og sine streker. Det holdt helt til gull.

Viser sin personlighet

Både Ewelina fra Norge og Nadia fra Danmark var enige om at tapet med så krevende mønster var den vanskeligste delen av oppgaven. Britta fra Sverige synes frioppgaven var vanskeligst, men samtidig den morsomste delen av konkurransen. 

− Her fikk jeg anledning til å vise frem min personlighet, sa hun etter utført jobb.

Se flere bilder
Tapetsering mesterskap

Foto: Kari Wilsgård/MLF

VRIENT TAPET: Både norske Ewelina og danske Nadia mente oppgaven med tapet var den vanskeligste i konkurranseprogrammet.

Delt førsteplass

På slutten av siste konkurransedag ble det klart at alle de tre utøverne var så jevne at det ble umulig å kåre bare en vinner. Derfor ble gullet delt mellom Norge, Sverige og Danmark.

− Det er vanskelig å forstå hvor stort det er å vinne et slikt mesterskap, spesielt når gullet deles mellom Norge, Sverige og Danmark. Danskene har vunnet vandrepokalen de ti siste årene. Det er derfor stort å se at vi også er i stand til å gå helt til topps, sier Kari Wilsgard.

Se flere bilder
Vinnere av nordisk mesterskap malerfag

Foto: Kari Wilsgård/MLF

VERDIGE VINNERE: Dommerne mente det var umulig å kåre bare en vinner. Derfor gikk gullet til Nadia fra Danmark, Britta fra Sverige og Ewelina Sekiw fra Norge.

Rørt delegasjon

Hun mener seieren i all hovedsak kommer etter knallhard jobbing fra Ewelina, men hun tror også gullmedaljen er et resultat av målrettet innsats og godt samarbeid med MLF, opplæringskontorene og bedriftene. 

− Det var derfor en rørt norsk gjeng som feiret norsk gull under festmiddagen på lørdag, forteller hun.

Se flere bilder
Norsk Seier i maler-mesterskap

Foto: Kari Wilsgård/MLF

STOLTE FAGFOLK: Direktør i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund, Stein Hesstvedt (t.v) og malermester Sjur Bjar Hansen er stolte over Ewelina Sekiws toppplassering i Helsinki.

Norge klar som arrangør

Om to år er det Norges tur til å arrangere Nordisk mesterskap i malerfaget.

− Det blir en flott anledning til å få vist frem til et norsk publikum hva en ekte maler kan, og hvor variert og krevende faget vårt egentlig er. Og jeg kan love at vi skal fortsette å kjempe om gull. Rekruttering, kompetanse, utvikling og seriøsitet er de viktigste sakene vi skal jobbe med fremover, sier Wilsgård.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.