IFI logo
Se flere bilder
Nordmenn liker laminat

Foto: Gerflor og Chera Westman/ifi.no

Nordmenn liker laminat

Vil du ha et flisgulv, men nødvendigvis ikke varmekabler? Noe som ser ut som gamle plank, men som ikke ripes eller skades av barnas lek eller hundens klør? Da er laminatgulv et alternativ å tenke på! Designutvalget vokser stadig, og blant årets nyheter finnes noe for alle.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire av ti husholdninger i Norge, altså nærmere 850.000 husstander, har planer om å rehabilitere eller bytte gulv i løpet av året. Brorparten av disse velger laminat, parkett eller heltregulv. Og, laminatsalget i Norge er stabilt, til forskjell fra andre land i Europa der trenden er negativ.

I dette positive marked lanserer nå Gerflor et bredt sortiment laminatgulv for forbrukere og prosjekter der slitasje er lettere.

Naturtro i stein og tre

Serien heter Virtuo, og består av syv ulike produkter, som til sammen kommer i et 30-talls eksklusive design og formater. Virtuo-laminatene leveres i tykkelsene 8, 10 og 12 mm og oppfyller dagens trender i forhold til format og nyanser.

Her finner du ekstra lange bord med fire fasede kanter, naturtro og børstet utseende som viser treverket ned til de fineste detaljene, moderne og urbane design eller svært rustikk struktur, samt to steinmønstre med formater som harmonerer med designet – 605 mm x 282 mm.

Se flere bilder
Laminatgulv av høy kvalitet er svært naturtro etterligninger av rustikke tregulv.

Foto:

Laminatgulv av høy kvalitet er svært naturtro etterligninger av rustikke tregulv.

Pris og kvalitet opp

– Vi ser at kjøpemønsteret går fra de tradisjonelle, billigere variantene til dyrere produkter. Gerflor har siden 2009 nesten doblet omsetningen i Norge, samtidig ønsker vi å tilby flere ulike typer gulv for forbrukersegmentet, sier daglig leder i Gerflor, Tore Pedersen.

Gulvene er meget slitesterke og kan med fordel benyttes i boliger og prosjektmiljøer med lett slitasje. Sortimentet er spesielt tatt frem for Skandinavia, og er derfor tilpasset dagens smak og trender.

– Det er en omfattende kolleksjon, som vi har stor tro på. Vi går all-in i segmentet, og vi har stor tro på satsningen, sier Pedersen.

Se flere bilder
Daglig leder i Gerflor, Tore Pedersen, har stor tro på serien Virtuo.

Foto:

Daglig leder i Gerflor, Tore Pedersen, har stor tro på serien Virtuo.

Gulvmarkedet i Norge

# I fjor ble det lagt nesten 15 millioner kvadratmeter nye gulv i vårt langstrakte land. Disse ble lagt i hytter, boliger og næringsbygg.

# Nærmere to tredjedeler av gulvproduktene selges i hovedsak til privatpersoner via forhandlere. Resten er direkte prosjektsalg.

# Parkett og laminat utgjør nesten tre fjerdedeler av gulvmarkedet distribuert gjennom forhandlere.

Kilde: Prognosesenteret i Fargemagasinet 6/14

Mer informasjon

www.gerflor.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.