IFI logo
Se flere bilder
Nødhjelp til gule bunadskjorter

Foto: Alanor

Nødhjelp til gule bunadskjorter

Bunadskjorten skal helst være helt hvit, "blendahvit". Men gjør ikke Blenda jobben, kan det være greit å vite at hjelpen finnes hos fargehandleren.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vanlige rengjøringsmidler er gjerne ikke nok når de hvite klærne har gulnet i skapet. Opplever du ikke at skjortene får den hvitnyansen du ønsker etter vanlig vask, kan et spesialmiddel som inneholder både flekkfjerner og blekemiddel være det som gjør gulnet tekstil blendende hvitt igjen. Dylon Renovator White fungerer utmerket både på lin og bomull, men bør ikke benyttes til ull og silke. 

Maskinvask og håndvask

Middelet kan benyttes i vaskemaskin på vanlig program, ved å tømme det i pulverdispenseren. Allerede ved 30 grader får hvite klær originalfargen tilbake.

Dylon Renovator White kan også brukes til håndvask. Løs da innholdet i posen i så varmt vann som tøyet tåler, før du legger i tøyet, vasker, skyller og tørker det som vanlig. Bruk gjerne gummihansker. 

Se flere bilder
Dylon Renovator finnes hos fargehandleren.

Foto: Audun Klauseie

Dylon Renovator finnes hos fargehandleren.

Når skjorten skal pakkes bort

Én av grunnene til at bunadsskjorter av lin gulner med tiden er dårlig skylling etter vask. Påse derfor at skjorten er skylt tilstrekkelig etter vask.

Det er også et godt tips å vaske skjorten, men ikke stryke den, før den henges bort. Dette kan også føre til at tøyet gulner, så det lureste er å vente med strykingen til rett før skjorten skal brukes igjen.

Mer informasjon

Alanor

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.