IFI logo
Se flere bilder
Nå skal spa-badet ha farger

Foto: Chera Westman/ifi.no

Nå skal spa-badet ha farger

Glem det nøytrale og hvite baderommet, men behold spafølelsen. Nå inntar farger og former baderommet.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drømmestarten på dagen er en opplevelse av velvære og luksus. På baderommet forbinder vi det med et fossefall av mykt vann i dusjen, rengjøring med varmt vann etter toalettbesøket, rause servanter og elegante materialer på gulv og vegg.

Cecilie Bjørnerud Knap hos Rørkjøp har nylig kommet hjem fra baderomsmessen ISH i Frankfurt. Hun kan konstatere at ønsket om det optimale spa-baderommet fortsatt er toneangivende.

– Trenden peker mot at vi ønsker oss en mer individuell stil på badet, gjerne en stil som i større grad gjenspeiler vår livsstil. Samtidig vil vi at baderommet skal ha en koselig atmosfære, og aller helst gi litt følelse av spa, sier hun.

LES OGSÅ: Slik får du spafølelsen hjemme

Se flere bilder
Korall-farge på badet

Foto: Chera Westman/ifi.no

FARGERIKT: Hvitt er ikke lenger det mest trendy. Nå har fargene også kommet til badet. Her produkter fra Grohe, som føres av Rørkjøp.

Se flere bilder
Bad med retrofarger

Foto: Chera Westman/ifi.no

RETROFARGER: Rause farger og runde former preger badene. I avdelingen «The Bathroom Experience» tøyde Villeroy & Boch strikken med spreke utstillinger i flotte, retroinspirerte farger.

Fargenes inntog

Hvitt er fortsatt en viktig farge for baderom i alle stiler og størrelser, men det dukker stadig opp nye, lekre kombinasjoner av farger på servanter og møbler, blandebatterier, dusjarmaturer og dusjvegger.

– ISH viser oss at fargene kommer tilbake til baderommet. Etter en lang hvit periode, med et større innslag av sort, inntar nå fargene badet. Det er alt fra duse pastellfarger og matte overflater, til sterkere farger som minner om 70-tallet, forteller hun.

Se flere bilder
Dobbeldusj fra Hansgrohe

Foto: Hansgrohe/Rørkjøp

TO OG TO: I denne dobbeldusjen fra Hansgrohe kan dere dusje sammen to og to. Den føres av Rørkjøp.

Dusj for to

Den rette spafølelsen får du med en stor takdusj kombinert med sidedusjer i ulik høyde, som gir deg opplevelsen av å stå midt i et mildt tropisk regnvær. Med en romslig dobbeldusj blir det plass til kjæresten også, og innebygget LED-lys setter stemningen.

Se flere bilder
Tropedusj fra Hansgrohe

Foto: Chera Westman/ifi.no

TROPEDUSJ: Massive og allikevel myke dusjstråler av varmt vann gir en opplevelse av å stå i et mildt tropisk regnvær. Denne er fra Hansgrohe, og føres av Rørkjøp.

Dusj også på do

I takt med velværetrenden, øker etterspørselen etter toaletter som rengjør deg med temperert vann; såkalte dusjtoaletter.

– Rent vann både føles, og rengjør bedre enn tørt toalettpapir. Å få en spaopplevelse hver gang du går på do er den nye velværetrenden, sier Wenche Sydhagen hos Geberit, som var en av mange utstillere med dusjtoaletter i ulike varianter. De mer luksuriøse rengjør med varmt vann, tørker med en mild fønvind, og fjerner samtidig luktspor etter toalettbesøket.

Se flere bilder
Velvære med dusjdo fra Geberit

Foto: Geberit

VELVÆREDO: Toppen av hygiene og velvære er en varsom rengjøring med temperert vann og mild fønvind etter toalettbesøket.

Finn drømmebadet

Mulighetene er mange, og å investere i et nytt baderom er en stor avgjørelse. Rommet skal tilfredsstille en rekke krav, ønsker og drømmer.

– Med alle nyhetene som kommer, og alle valgmulighetene, er det mulig å få innfridd sine drømmer, uansett smak. Bruk litt tid på å velge produkter av god kvalitet og en løsning du vil være fornøyd med på lang sikt. Et baderom skal jo brukes ofte og lenge, avslutter Cecilie Bjørnerud Knap.

Se flere bilder
Farge på servant-kran

Foto: Chera Westman/ifi.no

FARGESPEKTER: Kranen på servanten trenger ikke å være kromfarget. Pasteller og ulike metallfarger i både blank og matt utførelse er det nye. Disse kommer fra Dornbracht.

De «hotteste» baderomstrendene nå:

  • Farge på møbler, kraner, servanter, armaturer og blandebatterier
  • Servanter i sort og grått, men også rosa og andre pastellfarger
  • Servantskap i oliven, sand, sort og grått, og trematerialer
  • Doble takdusjer, sidedusjer og store badekar
  • Luksuriøse materialer som marmor og annen stein på vegger og gulv
  • Dusjtoalett som rengjør deg med temperert vann
  • Store vasker med kantete former eller glassplate med avrundet bolleservant
  • Keramiske fliser med terrazzoutseende
Se flere bilder
Baderomsmøbler i farger

Foto: Chera Westman/ifi.no

NYE FARGER: Velg blant baderomsmøbler i de nye trendfargene for eksempel sand, mørkt blått eller olivengrønn, og plasser en sjenerøs servant på en glassplate på toppen.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.