IFI logo
Se flere bilder
Slik får du spafølelsen hjemme

Foto: Geberit, Golvabia, Tarkett, Alfort

Slik får du spafølelsen hjemme

Mange ønsker seg sitt eget «hjemmespa» – et sted der man kan koble av og pleie kropp og sjel. Her er åtte trinn til hvordan du kan få spaopplevelsen hjemme.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Flere og flere ønsker mer velvære på badet. De stiller høyere krav til både funksjon, komfort og design, og leter etter materialer og løsninger som kan gi dem en skikkelig spafølelse, sier Wenche Sydhagen hos Geberit.

Her er åtte trinn til hvordan du kan skape ditt eget hjemmespa.

Se flere bilder
Skap ditt eget hjemmespa

Foto: Golvabia

HJEMMESPA: Mange drømmer seg bort til sitt eget spa. Med de rette materialene og elementene, kan du komme ganske nærme hjemme også.

1. Tenk helhet

Først og fremst handler det om å sette sammen de rette materialene og elementene, og tenke helhet. Ett materiale eller én enkelt løsning gir ikke spafølelse. Du må tenke på det store bildet.

2. Planlegg godt

God planlegging, kunnskap om tilgjengelige løsninger og god evne til å se muligheter også på små bad, er et godt utgangspunkt for å få uttrykket du leter etter. Få gjerne hjelp av en interiørarkitekt, slik at du får utnyttet potensialet i rommet til det fulle.

3. Finn riktige materialer

Ikke vær redd for å kombinere flere ulike materialer for å skape akkurat det uttrykket du ønsker. Fliser er fortsatt førstevalget for mange på badet, ikke minst fordi det kan gi et eksklusivt inntrykk av luksus. Men både fliser, våtromsvinyl, plater, maling og tapet kan benyttes, så lenge det er godkjent for bruk i våtrom. Så det gjelder å ikke la seg begrense – for mulighetene er mange flere enn før!

LES OGSÅ: Vi sier «ha det» til det gamle badet

Se flere bilder
Vinyl på baderomsgulvet

Foto: Tarkett

MULIGHETER: Det er mange flere muligheter i dag enn det var før. Våtromsvinyl har blitt et populært valg både på gulv og vegg, og ved å kombinere flere ulike materialer står du fritt til å skape ditt drømmebad.

4. Tenk belysning

God belysning er viktig for å skape den rette atmosfæren. Du kan skape en illusjon av at rommet er større, og med led-lys kan du få lys nesten overalt, og virkelig sette stemningen.

5. Gå for ytterpunktene

Skal du skape spafølelse med fliser, er tipset enkelt og greit å gå for ytterpunktene.

– For skikkelig spaopplevelse er det lurt å velge enten veldig store eller veldig små fliser. Og ofte også samme fliser på gulv og vegg. Mange får litt eksklusiv hotellfølelse av små mosaikkfliser, forklarer Henrik Andersson hos Golvabia.

LES OGSÅ: Tips til deg som skal ha fliser på badet

Se flere bilder
Fliser på badet

Foto: Golvabia

FLISEFINT: Mange sverger til fliser på badet. For spafølelsen bør du velge enten helt store eller helt små fliser.

6. Installer et dusjtoalett

I takt med velværetrenden, øker etterspørselen etter toaletter som rengjør deg med temperert vann; såkalte dusjtoaletter.

– Rent vann både føles, og rengjør bedre enn tørt toalettpapir. Å få en spaopplevelse hver gang du går på do er den nye velværetrenden, sier Wenche Sydhagen.

Se flere bilder
Dusjtoalett gir spafølelse

Foto: Geberit

DUSJDO: Med dusjtoalett blir du vasket ren av en behagelig vannstråle. – Dusjtoaletter gir deg en spaopplevelse og følelse av luksus, sier Wenche Sydhagen hos Geberit.

7. Tenk på luften – og duften

Vond lukt på badet kan ødelegge en hvilken som helst opplevelse av velvære og luksus. Du bør derfor forsøke å redusere lukten fra både toalett, avløp og lukt som oppstår på grunn av fukt.

Luktavsug i toalettskål eller sisterner er effektive løsninger som trekker luften inn i et filter og renser den, slik at du slipper at den vonde lukten sprer seg i rommet etter at du har vært på toalettet. Hvis du har dårlig ventilasjon, bør du også vurdere å plassere en fuktsluker et skjult sted på badet, som reduserer risikoen for mugg og vond lukt. I tillegg bidrar jevnlig rens av rørene til bedre lukt på badet.

8. Invester i detaljene

Materialvalg er det første skrittet. Det siste skrittet på vei til spaopplevelsen er detaljene. For vi trenger nemlig «det lille ekstra». Berøringsfrie betjeningsplater, vanntette lister og diskrete gulvrenner i dusjen er bare noen få eksempler på elementer som kan bidra til å fullføre uttrykket. Spe på med noen deilige tekstiler og litt grønne planter for å sette prikken over i-en.

Mer informasjon:

Geberit

Golvabia

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.