IFI logo
Se flere bilder
Nå får gulvet mer farge

Foto: Tarkett, Fargerike

Nå får gulvet mer farge

Nå er det mørkere gulv som gjelder, og gulv med mønstre som gjelder. Spesielt hos yngre huseiere er eksperimentelle løsninger populære, hevder trendeksperter.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De lyse og kjølige overflatenes tid er over. På både gulv og vegger velger vi nå i større grad mørke farger og mønster. Og ifølge interiør- og trendekspert Rikke Skytte fra Pej Gruppen, vil de unge gå foran når det kommer til å velge gulv som passer til designet og stilen i boligen, framfor gulv med en bestemt kvalitet eller funksjon. Det fører til både praktiske og eksperimentelle løsninger.

─ De kommende årene vil gulvet få mer oppmerksomhet i hjemmet. Det betyr ikke at vi skifter gulv oftere, vi vil fremdeles velge langsiktige løsninger. Imidlertid er det en interesse i å forene gulvet utvendig og innvendig, og å få et dramatisk uttrykk med bruk av farge, mønster, tekstur og patina, sier Skytte i en pressemelding.

Se flere bilder
Laminat

Foto: Pergo

LAMINAT: Laminatgulv er den gulvtypen flest oppussere velger.

Mønstertrend

Ifølge tall fra Prognosesenteret er laminatgulv det mest valgte materialet ved oppussing. 40 prosent velger laminat, mens 28 prosent velger parkett. Populariteten for steingulv og fliser vokser mest, med en økning på seks prosent fra året før.

Av de mønstrete alternativene er det klassiske gulv som er mest populære. Eksempler er hollandsk flettemønster og fiskeben, og i alle tresorter.

Fremover vil vi se nye kreative flettemønstre med spennende kontraster som farget tre og metaller eller fiskeben i ombre-effekt, sier Tale Henningsen, kreativ leder og fargeekspert hos Fargerike.

 

Se flere bilder
Langt

Foto: Tarkett

LANGT: Gulvbordene skal gjerne ha mønster i overflaten og være både lange og brede.

Personlig preg

─ Kundene ønsker å gi hjemmet et personlig preg. Da er unike mønstre, spenstige farger, og ulike teksturer og materialer naturlige valg. Vi ser helt klart at mønster er på vei inn, gulv ligger naturlig noen år etter tekstiler og tapeter. Klassiske mønster som hollandsk parkett og fiskeben er populært til tregulvene – gjerne med litt mørkere finish, sier Henningsen.

 

Se flere bilder
Inidviduell

Foto: Fargerike

INDIVIDIUELL: Vi velger i større grad å utforme rom og interiører etter vår egen individuelle stil.

Mer vågale

Nå som mørke farger for lengst har inntatt veggene, blir også mørkere gulv stadig mer attraktivt. Inspirasjon fra hotellstilens eksklusive uttrykk og loungestilen med lange gardiner og store myke møbler innbyr til ro og hvile. De lyse klassiske gulvene viker for det mer sofistikerte og elegante preget vi ønsker nå. 

─ Generelt er vi mer vågale ved valg av gulv. Bredere planker, med en fornemmelse av det uendelige gjør at rommet virker større. Det vil fortsatt være tradisjonelt, men ønsket om å bruke gulvet som et møbel og blikkfang vinner frem, sier Henningsen.

 

Topp fem gulvtrender 2018

1. Mønster

2. Mørkere og varmere farger, gjerne i nyanser av grå, rød og brun (f.eks. terracotta)  

3. Steinfliser

4. Organiske og flytende strukturer  

5. Brede gulvplanker

 

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.