IFI logo
Se flere bilder
Gulvtrend fra 1-stav til mønster

Foto: Tarkett

Gulvtrend fra 1-stav til mønster

3-stavparketten er ute for lengst. De aller fleste parkettkjøperne velger nå brede plank i 1-stavformat. Men den som vil være trendy og ha noe annerledes og ekstra flott på gulvet, velger isteden mønsterlagd parkett.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den klassiske 3-stavsparketten har dalt i popularitet, fra å være nordmenns foretrukne tregulv i årtiender. I senere år har brede parkettbord og plank av 1- eller muligens 2-staver vært det mest valgte av parkettgulvformatene.

– Slik har det definitivt vært en god stund. Og 1-staven bare øker i det norske markedet. Folk vil ha bredere og lengre gulvbord, men det kommer også andre formater, sier Lill-Ann Mo, salgssjef for konsumentprodukter hos gulvleverandøren Tarkett, som er av landets tre største leverandører av parkettgulv.

Se flere bilder
 MØNSTER:  Noble er en nytolkning av det klassiske hollandske rutemønsteret.

Foto:

MØNSTER: Noble er en nytolkning av det klassiske hollandske rutemønsteret.

Eksklusivt utseende

Den som vil ha et gulv som skiller seg ut, ser ekstra eksklusivt og flott ut, velger i dag bort også 1-stavsparkett. Isteden er det klassiske mønstre som fiskebeinsparkett og hollandsk mønster som seiler opp som trendsetternes favoritter.

– Nå som «alle» har plankegulv, går spydspissene, de som setter trendene, over på mønsterlegging. Vi ser også at gulv i mørkere farger kommer bredere inn, bekrefter Lill-Ann Mo. 

Se flere bilder
 BØRSTET:  En ny børsteteknikk løfter fram designen og understreker treretningen i mønsteret.

Foto:

BØRSTET: En ny børsteteknikk løfter fram designen og understreker treretningen i mønsteret.

Mørkere farger

For å møte den nye etterspørselen etter klassiske og eksklusive tregulv, har Tarkett lansert parkettgulv med mønster, som legges like enkelt som vanlige klikk-gulv. Noble Eik er en serie rutemønstret parkettgulv, inspirert av et hollandsk mønster fra 1600-tallet.  Parkettgulvet finnes i fire ulike farger: naturlig eik, lyst grå- eller hvitpigmentert, samt en mørkt brun innfarging. Gulvene er behandlet med hardvoksolje som gir en slitesterk og vedlikeholdsvennlig overflate.

Blant andre har trendspotteren Dagny Thurmann-Moe kåret brunt til årets farge, og at brunt blir en mer trendy gulvfarge ser ut til å stemme, mener Lill-Ann Mo.

– Det er spennende med de mørkere tonene. Vi har lenge hatt sorte og mørkt brune gulvvarianter, og de vokser i popularitet. Med mer farger og grønne planter i interiøret, oppleves det som lunere og hyggeligere. Et mørkere gulv bidrar til dette, sier hun.

Se flere bilder
 MØRKT: Brunt er en av årets heteste farger, og med et mørkt gulv blir interiøret lunere.

Foto:

MØRKT: Brunt er en av årets heteste farger, og med et mørkt gulv blir interiøret lunere.

Se flere bilder
 AVBRUDD:  At gulvet har et eget mønster bryter det ensformede, slik at flaten oppleves variert uten å virke prangende eller dominerende.

Foto:

AVBRUDD: At gulvet har et eget mønster bryter det ensformede, slik at flaten oppleves variert uten å virke prangende eller dominerende.

Mer informasjon:

Tarkett

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.