IFI logo
Se flere bilder
Mørkeblå vegger er et trygt valg i 2020

Foto: Tarkett

Mørkeblå vegger er et trygt valg i 2020

Nordic Noir kalles gjerne stilen med mørke vegger og møbler i samme dype farger. Stilen er mer klassisk, enn en tidstypisk trend. Foruten mørkeblå, er mørkegrønn, mørkegrå og brunt blant de mest populære basisfargene nå.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når du spør hvilke veggfarger som gjelder i 2020, så er dette farger som ofte nevnes. Generelt blir interiørmoten varmere og mer personlig. Det gjelder også de mørke interiørene. De blir mykere og mindre stramme.  Men ekspertrådet som trumfer alle stiler og trender, handler om å følge egen lyst og smak. Nå er det tid for å innrede med nye farger og materialer med karakter og særtrekk.

Se flere bilder
Mørkeblå har vært en populær farge i flere år, og vil nok holde den posisjonen lenge.

Foto: Flügger

POPULÆR FARGE: Mørkeblå begynte å bli en populær veggfarge for flere år siden, og vil nok holde den posisjonen lenge. Veggene her er behandlet med Detale CPH, farget sparkel, fra Flügger i farge Deep Blue.    

Finn farger med moodboard

Bruk moodboard i planprosessen, det hjelper deg til å finne kombinasjoner som passer i ditt hjem. Har du lyst på mørke vegger og en lun og elegant stue eller soverom med hotellstil, så start gjerne med moodboardet «mørk og rolig» fra IFIs Trendforum. Bruk det som utgangspunkt for å finne din stil eller inspirasjon til å male kjøkkenet eller stuen i en ny farge.

Se flere bilder
 Mørke nyanser av blått, grønt, brunt og grått kom fort på plass som basisfarger da IFIs Trendforum laget moodboard med tema «mørkt og rolig».

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

MOODBOARD: Mørke nyanser av blått, grønt, brunt og grått kom fort på plass som basisfarger da IFIs Trendforum laget moodboard med tema «mørkt og rolig». Fargeuttrykket er rolig ton-i-ton, myke tekstiler som velur, materialer med tyngde og innslag av metall, natur, og blanke materialer tilfører varme og en passe dose kontraster.    

Lunt og hyggelig med mørke og rolige farger

Mørke vegger er svært aktuelt for tiden. Vi går mer vekk fra trenden med at alle rom skal ha samme farge på veggene. Nå gir vi rommene farger, stil og atmosfære tilpasset bruken av rommet. Du kan fint ha lyse vegger i et rom, og mørke i et annet.  La ikke frykten for at det blir for «mørkt» med mørke farger på veggene. Mørke vegger er lekkert.

Se flere bilder
Mørke vegger er en voksende trend, og du får et mer spennende interiør ved å variere farger og materialer fra rom til rom.

Foto: Pure&Original

NY TREND: Mørke vegger er en voksende trend, og du får et mer spennende interiør ved å variere farger og materialer fra rom til rom. Veggfargen heter Steel Blue, taket er Silk White begge fra Pure&Original.    

Hovedfarger som er fine sammen

Mange forbinder de mørke veggene med hotellstil. Mørke, dempede nyanser av blått, grønt og brunt klinger godt sammen. Brunt luner og myker opp de kjølige nabofargene grønt og blått. En rolig helhet skapes ved å kombinere farger som ligger nær hverandre på fargesirkelen, og flere nyanser av samme farge. For å skape en rolig, elegant og dempet helhet, bør du unngå store sprang i lys-mørkhetskontrast på store flater.

Se flere bilder
Velur og mørk parkett er et godt par for å gi varme og mykhet i et rom med mørke, dempede vegger.

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

GODT PAR: Velur og mørk parkett er et godt par for å gi varme og mykhet i et rom med mørke, dempede vegger. Velurtekstilet med mønster er fra Morris/Intag, Tarkett har den gylne brune parketten.    


Se flere bilder
Denne fargepaletten er laget med utgangspunkt i moodboardet «mørkt og rolig».

Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

FARGETIPS: Når du lager moodboard, får du et godt grunnlag for å sette sammen et knippe farger som vil klinge godt sammen. Denne fargepaletten er laget med utgangspunkt i moodboardet «mørkt og rolig».    

Aktuelle materialer

Bruk farger, materialer som virker tunge. Nøkkelen er mørke dempede farger, små fargesprang, lite mønster, taktile og matte flater, store flater. Mørkt, gyllent tre, stein, marmor, ensfarget tapet med taktil overflate passer fint. Skal du skifte sofa i stuen, så passer det fint med velursofa. Miks farger og materialer fra nordisk natur og den sofistikerte kontinentale hotellstilen, og skap ditt eget uttrykk.

Se flere bilder
Med en materialcollage kan du forske i hvilke farger og materialer som gir deg rette godfølelsen.

Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

MATERIALCOLLAGE: Se hvordan det lille innslaget av rødt og litt frynser liver opp i helheten her. Med en materialcollage kan du forske i hvilke farger og materialer som gir deg rette godfølelsen.    

Viktige kontraster

For unngå at rommet blir mørkt, tungt og kjedelig er det viktig med litt kontraster. Spill på kontraster mellom varmt og kaldt, grove og fine materialer, matte og blanke overflater. Strå, bast og grønne planter myker opp; natur blir en fin motvekt mot det som er tungt og stramt. Sort, gull og varme farger som burgunder og brunt er rolige fargekontraster. Innslag av en lys, eller kulørsterk nyanse av en hovedfarge kan også brukes. Men husk: dette er krydder - for mye av det gode ødelegger maten.

Se flere bilder
Mørkegrønt er også svært aktuelt som veggfarge. Dette tapetet alle de fargene du trenger til et grønt rom.

Foto: Borge

TAPET: Mørkegrønt er også svært aktuelt som veggfarge. Dette tapetet alle de fargene du trenger til et grønt rom. Bruk tapetet på en eller flere vegger, og kombiner med lyse og mørke toner av samme farge på andre elementer og materialer i rommet. Plukk ut litt av det brune, gylne og rødlige til detaljer og du har en flott palett! Tapetet er fra Borge, kolleksjonen Van Gogh.    

Farge i taket

Ved å male eller tapetsere taket i en lys nyanse av veggfargen, skapes en helhet der taket glir fint inn blant de andre elementene. Stilen ser eksklusiv ut, men den kan skaleres etter lommebok.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.