IFI logo
Se flere bilder
Mørk skjøt på beiset gulv

Foto: Scanox

Mørk skjøt på beiset gulv

Jeg har nettopp behandlet furugulvet mitt med valnøttfarget beis. Resultatet ble flott, men fordi jeg fordelte beisingen over to dager, har jeg fått et bord i skjøten som er mørkere enn resten. Kan noe gjøres?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For det første, flott du er fornøyd med resultatet! Beising av slike gulv er utrolig effektfullt, og en god idé når en ønsker noe annet enn standard furu, uten å måtte bytte ut hele gulvet.

Dobbel beis gir dobbel farge

Så til problemet ditt. Det er dessverre fryktelig fort gjort å få overlappinger i skjøter når man arbeider med transparente beiser. Kommer det dobbelt så tykt lag med beis på treverket, blir fargen også mye mørkere. Om det ikke rettes opp med en gang, blir det ofte veldig synlig.

- Til din trøst hadde det ikke hjulpet å maskere heller, siden beisen "kryper" inn under maskeringen, og sannsynligvis ville det blitt stygt uansett, forteller Christian Lind i Herdins.

Slette ut

Noen vidunderkur for å få alle trebordene like har vi dessverre ikke. Men noen tips som kan fungere, har ekspertene heldigvis. Linds tips er å jevne ut fargen.

- Du kan forsøke å bruke en fuktig klut og gni forsiktig på overgangen der det er stygt. Da kan det hende at du klarer å "slette" det ut litt, sier han.

Slipe

Dersom det ikke fungerer å jevne ut fargen med vann, blir du nok nødt til å slipe ned det aktuelle bordet.

- Dette er litt vanskelig, men det eneste måtte være å tape opp bordet som er lite pent på begge sider, og slipe vekk det man kan av beisen, for så å beise dette bordet igjen, anbefaler Per Lund Nielsen, avdelingsleder på teknisk service i Scanox.

Dette strøket med beis bør sannsynligvis være tynnere enn de tidligere påføringer. Å få fargen på dette bordet helt likt resten av gulvet kan være vanskelig, men på denne måten får du i det minste en jevn farge på hele bordet.

Mer informasjon

www.herdins.no

www.scanox.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.