Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Mørk benkeplate på 1-2-3

 •  
 •   Publisert:
Her har vi beiset en gammel benkeplate i bøk fra IKEA. Fargen vi benyttet heter valnøtt.   Kristian Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
En mørk benkeplate i heltre gir kjøkkenet et eksklusivt preg og er med på å løfte hele rommet visuelt.

Mørke benkeplater er imidlertid ganske kostbare, og blir ofte framstilt av utrydningstruete treslag fra regnskogen. Et godt alternativ for deg som allerede har en kjøkkenbenk av tre er å beise den gamle benkeplaten i den fargen du ønsker. Hvis benken er oljet eller lakkert må du bruke en maling- og lakkfjerner først.

Legg maskeringstape rundt benkeplaten og dekk til med avispapir så du ikke søler på skapsdørene. Bruk engangshansker under hele prosessen.

Påfør maling- og lakkfjerner i et tykt lag over hele benkeplaten med en pensel.

Når den gamle oljen/lakken begynner å klumpe seg/koke opp (ca etter 15-30 min.) skrapes den av med en myk plastskrape. Bruk stålull nr. 2 for å fjerne de siste restene.

Dypp og kryst stålull nr. 0 i en skål med møbelrens og vask flaten med lett hånd. Deretter "løftes" rensen av med en lofri klut.

La benkeplaten tørke. Hvis det fortsatt ligger igjen rester av olje eller lakk som små blanke flekker på overflaten, må du gjenta behandlingen over. Det er viktig at all gammel lakk eller olje fjernes, ellers vil innfargingen bli skjoldete.

Spritbeisen påføres i samme retning som treverket med en lofri klut. Fargen setter seg raskt så her gjelder det å jobbe jevnt og unngå skjøter. Skjøter kan til en viss grad fjernes ved å påføre ny beis. Vent til neste dag før du påfører et nytt lag med spritbeis

Til slutt påføres oljen med en klut for å forsegle fargen i treverket. Vent 15 min. før du fjerner overskuddsoljen med en ren og tørr klut. Hvis denne oljen ikke fjernes kan det oppstå blanke flekker i overflaten. Etter 5-6 timer påføres et nytt lag med olje. Gjenta oljebehandlingen 1-2 ganger for ekstra holdbarhet. 

...ferdig resultat.

Dette brukte vi::

 • Liberon Maling- og lakkfjerner
 • Liberon Møbelrens
 • Liberon Spritbeis
 • Liberon Finishingoil
 • Liberon spesialstålull nr. 2 og nr. 0
 • Lofri klut
 • Engangshansker
 • Pensel
Disse fører produktet:
 • Alanor, tlf: 33 36 29 70
Les også Slik malte vi kjøkkeninnredningen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons