IFI logo
Se flere bilder
Maling og mote

Foto: MalProff, Jordan og Robert Walmann/ifi.no

Maling og mote

Det gjelder å kle seg smart når malingen skal festes på vegg eller tak. Her er malerens beste motetips!

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skal det være løst og ledig eller tett og godt? Grått, blått eller hvitt? Og hva med hode, skuldre, kne og tå? Å finne stilen når det skal males er ikke like lett. Martin Uhlen Fjeller er produkt- og konseptsjef hos Mal Proff. Han vet hva maleren helst vil ha på seg på jobb.

Klær som følger med

− Vi kommer nå med en ny kolleksjon malerklær. Den består av bukser, t-skjorter og en helt vanlig hvit collegegenser med rund hals. Trenden er at maleren vil ha det løst og lett for å ikke bli svett. Når det males blir det også ofte mye bøy og tøy. Da gjelder det å ha klær som følger etter. For gulvleggere har vi stretch i stoffet som gjør det ekstra elastisk, sier han.

Se flere bilder
Malerklær

Foto: Mal Proff

MALERMOTE: Martin Uhlen Fjeller hos MalProff forteller at de snart er klar med ny kolleksjon for maleren. – De vil ha college-gensere, bukser og t-skjorter. Stilen er løs og ledig, sier han.

Alltid vært hvitt

Hvorfor maleklær alltid er hvite er ikke godt å si. Slik har det bare alltid vært. Chresten Nielsen er malermester og teknisk sjef hos Beckers. Han kan ikke huske å ha gått i noe annet enn hvitt.

− Da jeg startet i 1963 måtte vi ha nyvasket hvitt tøy hver mandag. Vi måtte også ha en hvit fille i lommen for å tørke vekk flekker, forteller han.

Se flere bilder
Hvite malerklær

Foto: Mal Proff

RENT OG PENT: − Malere kler seg i hvitt. Sånn har det alltid vært, sier Chresten Nielsen fra Beckers.

Strøken maler

Nielsen er ikke fremmed for tanken om at hvite klær skal vise at maleren er fagmann.

− Hvitt avslører det meste. En maler kan jo briljere med hvor flink han er ved å unngå flekker på tøyet. Jeg tenker i hvert fall at en strøken maler er nøye, sier han.

Martin Uhlen Fjeller har hørt at klærne er hvite fordi det males mest med lyse farger.

− På den måten vil de hvite klærne ikke vise flekkene så tydelig, sier han.

Se flere bilder
Gode malerklær

Foto: Jordan

MORO MED MALING: Det er gøy å male. Det gjelder derfor å velge klær som er med på leken.

Fra topp til tå

Å søle er nok mer utbredt hos vanlige hobbymalere. Derfor mener Uhlen Fjeller det er smart å kle seg fra topp til tå.

− Bruk en genser med lange ermer. Og gjerne en slitt joggebukse. Profesjonelle malere bruker som regel joggesko. Det er behagelig i stiger og når man står lenge. Det er også smart for amatører. Det er viktig å stå godt. Men husk at det er vrient å vaske malerklær og sko helt rene. Selv om det er vannløselig maling, blir det sjeldent helt rent, sier han.

Se flere bilder
Malingssøl på klær

Foto: Alfort

FORT GJORT: – Det er lett å søle maling på klærne. Husk at de sjelden blir helt rene i vask, sier Martin Uhlen Fjeller hos Mal Proff.

Like god på fjellet

Også Flügger har egne malerklær i sitt sortiment. Julie Auråker forteller at deres nyeste malerbukse fra Mascot er så populær at hennes kollegaer bruker den også som turbukse.

− Dette er en lettvektbukse med fireveis stretchstoff, høy slitestyrke og vannavvisende finish. Den lave midjen med formskåret linning sikrer at buksene følger og støtter alle kroppens bevegelser, sier hun.

Se flere bilder
Malerbukse

Foto: Flügger

FJELLBUKSE: Julie Auråker fra Flügger forteller at deres nyeste malerbukse er like god som turbukse som til maling. – Det er fordi den er så god å ha på seg, sier hun.

Løst og ledig

Kreativ leder hos IFI, Bjørg Owren, er ikke i tvil hva hun må ha på seg under malingsakten.

− Hatt, så klart. Eller caps. Maling i håret er ikke min stil. Ellers går jeg for en løs og ledig stil. Jeg har en gammel, stor gammel skjorte som jeg har arvet etter min eldste sønn, som er passe lang og ledig. Det er fint med stor brystlomme, for der kan jeg ha boksåpner og tørkepapir. Myke og slitte olabukser med stretch er også godt å bevege seg i, forteller hun.

LES OGSÅ: Unngå malingssølet

Se flere bilder
Maleklær

Foto: Robert Walmann/ifi.no

HATT OG FRAKK: Bjørg Owren hos IFI sverger til hatt og stor skjorte når hun maler.

Unngå fotavtrykk

På hendene bruker Owren hansker for å skjerme hender og negler.

− Også går jeg alltid i sandaler. Noe som er lett å kippe av og på føttene. Før gikk jeg helst barbeint, men da ble gjerne malingen med når jeg tråkket videre, sier hun.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.