IFI logo
Se flere bilder
Mal en fin plass til bøkene

Foto: Beckers, Butinox, Nordsjö, Jan Larsen/ifi.no, Anne Manglerud

Mal en fin plass til bøkene

Gir du dem rom i noe annet enn hvite bokhyller, fremheves de på mer spennende vis.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter flere år i eksil vender velfylte bokhyller tilbake som en del av stuens interiør. Bøker med sider av papir utgjør fremdeles en stor del av gavene under juletreet, og det minste du kan gjøre er å gi dem en pen og lekker plass å samles på.

Se flere bilder
Stilfullt

Foto:

SOFISTIKERT Mørkt og elegant – lekre omgivelser for bøker og gjenstander. (Foto: Anne Manglerud)

Se flere bilder
Flere farger

Foto:

FARGEMIKS Her har hyllefrontene én farge og rommene forskjellige farger – en stilig dekoreffekt samtidig som det fremhever bøkene. (Foto: Nordsjö)

Bruk den hyllen du har

Det er ikke brått sikkert du må ut å shoppe. Så lenge du har en hylle som henger sammen er det håp, så her gjelder det å ta kreativiteten og malepenselen fatt. Den kan gjerne fargesettes diskret og gjemmes helt bort, men det finnes mye mer interessante løsninger enn som så.

For eksempel å la den bli rommets blikkfang og kanskje en morsom detalj i rommet. Eller gi den rolige rammer i form av mørke farger. Da fremheves bøkene og deres former og farger mye mer også.

Se flere bilder
Vegg og hyller

Foto:

SAMME FARGE To ulike hyller malt i samme farge som veggen utgjør en rolig ramme og lar bøkene spille førstefiolin. (Foto: Beckers)

Se flere bilder
Tapetfargen

Foto:

TAPETETS BUNNFARGE Bokhyllenes farge er funnet i tapetet og gir et helhetlig, rolig inntrykk. Fargen er også en spennende bakgrunn for bøkene. (Foto: Jan Larsen/ifi.no)

Samme farge, ulik maling

Dersom du maler bokhyllene i samme farge som veggen, blir effekten en annen enn om de har sin egen farge. Ikke at det blir kjedeligere av den grunn, men inntrykket blir noe roligere. Vegg og hyller vil antageligvis kreve forskjellige malingskvaliteter, men de kan blandes i samme farge.

Farge fra omgivelsene

Har du bokhyller på en tapetsert vegg, kan det være lekkert å fargesette dem ut ifra tapetets farger.  Dette binder bokhyllen til mønsterets farger og understreker helheten.

Se flere bilder
Blå rammer

Foto:

INNRAMMET Hovedvegg og hyller har lik farge. Veggen bak de åpne hyllene er imidlertid beholdt hvit, og gir et luftig preg. (Foto: Butinox)

Mer informasjon om maling

Beckers

Butinox

Flügger

Miljømal

Nordsjö

Pure & Original

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.