IFI logo
Se flere bilder
Mal deg litt vårstemning

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Mal deg litt vårstemning

Det er herlig når snøen gir tapt for vårsola. Synes du det går litt sakte, så finn fram maling og pensel og mal våren inn i huset.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gult er den gladeste og mest optimistiske av alle farger. Den er som solen, og det er ofte bare et lite streif som skal til for å få oss til å krype ut av vinterdvalen. Hvis du er en av dem som kjenner det boble litt ekstra når vårsola tar tak, så hold på følelsen ved å ta et solstreif inn i huset. Her er noen tips:

Mal en gul stol

En knall gul krakk på kjøkkenet er en garantert suksess. Hvis du ikke har en gammel stol, så spør noen i familien eller venner om de har noe avlagt i boden. Nå gir vi bort i stedet for å kaste. Gi den gamle stolen en grundig vask, gå over den med en slipekloss, fjern støv og mal i vei. Vips så har du vårsola inne, selv på den mest triste gråværsdagen.

LES OGSÅ: Ulike måter å male stolen

Se flere bilder
Male krakk gul

Foto: Butinox

KRAKK: En gulmalt krakk vil kvikke opp ethvert kjøkken, og bli en poppis. Krakken her er malt med Bengalakk i fargen NCS S1060-Y10R.

Mal et gult tak

Med gult tak får du fullt solskinn. Små rom er spesielt godt egnet, for eksempel taket i entreen, gangen utenfor soverom eller på toalettet. Gult kan kombineres med de fleste farger, her handler det bare om å finne rett nyanse. Se på oppskriften for nyanselike farger. Hvis du bare vil male taket, så dekk veggene med plast mens du maler.

LES OGSÅ: Få nymalt tak uten skjolder

Se flere bilder
Male taket gult

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

DO: Her males taket på toalettet gult. Veggene skal kles med en sort tapet, så derfor var vi ikke så nøye med tildekking.

Mal en gul dør

Hva med en gul dør? Det må slett ikke være samme farge på alle dørene i et hus. Kanskje døren til kjøkkenet vil kle å være gul? Eller hva med døren til badet? Maler du døren gul, er du garantert en varm og hjertelig start på dagen. Døren sier ikke noe, men står der og stråler «hei og velkommen inn».

Se flere bilder
Male døren gul

Foto: Beckers

DØR: Knall start på dagen med dør malt i fargen Raps fra Beckers. Gulvet er malt i farge Pusserrosa.

Maling som passer

Det finnes mange typer maling, noen passer best for tak andre for dører og møbler. Fortell i butikken hva du skal male, så finner de typen som er best egnet.

Se flere bilder
Nyanser av gult

Foto: Beckers

NYANSER: Gult passer til de fleste farger, kunsten er å finne riktig nyanse. Her er fargene Solvarm, Mangogul og Honungsmelon fra Beckers.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.