IFI logo
Se flere bilder
Gult til hele huset

Foto: Chera Westman/ifi.no, Margaret de Lange/Pure&Original, Beckers, Borge, Butinox, Fantasi Interiør, Flügger, Green Apple, Intag, Nordsjö, Storeys.

Gult til hele huset

Alle som har savnet gult som interiørfarge har mye å glede seg over denne høsten. Den kan bli gul i alle rom, hvis du har lyst.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du kan knapt går forbi en klesbutikk uten at det er noe gult som lokker. Og klær og mote følger hverandre, så tar du en sving innom interiørbutikkene er det også mye gult i sikte.

Se flere bilder
Ton-i-ton gult interiør

Foto: Butinox

HARMONI: Ton-i-ton er oppskriften til en god og harmonisk atmosfære. Veggene er malt i fargen Dijon fra Butinox, og gulv behandlet med TreStjerner gulvmatt som bevarer den gylne løden i treet.

Gult avanserer til hovedfarge

Fargen er i ferd med å ta en posisjon langt utover «prikken over i-en» som en fargeklatt på en pute i sofaen. Gjør klart for gule vegger, og den kan passe i alle rom. Det har vi belegg for å si etter å ha tittet litt på leverandørens nyheter for høsten.

Se flere bilder
Gult på messe

Foto: Chera Westman/ifi.no

MESSENYTT: Det var mye gult på høstens Oslo Design Fair. Bloomingville var blant dem som gikk for gult både på vegger, saker og ting.

Gult er mer enn påskegult

De gultonene som er i vinden nå, og aktuelle på store flater, er ganske «skitne» og har mye sort i seg. Glem solgult og påskegult. Fargene minner mer om sennep, rav, honning, modent korn og gyllen sand. Det er vanskelig å beskrive fargefamilien med ett ord; men grå-brun-gul-grønn er ganske dekkende.

Se flere bilder
Dempet gulfarge

Foto: Flügger

DANSK: Den danske malingsleverandøren Flügger kombinerer gult med gyllent blankt metall. Veggen er malt i fargen Siena Claire no 69, fra Flüggers stilhistoriske fargekort.

Gylne trematerialer

Den gule trenden viser seg også i økt bruk av tre: furu er tilbake i motebildet. Ofte kombineres ulike tresorter og «lag på lag». Inspirasjonen fra 70-tallets «furu-look» er tydelig, men stilen og formspråket er nytt. Det rene nordiske uttrykket har erstattet bonderomantikken med sine profilerte paneler og snirklete sokler.

Se flere bilder
Gult rottingtapet

Foto: Borge

ROTTING: Gylne naturmaterialer er en del av den gule trenden, og da er rotting igjen aktuelt. Tapetet med rottingmønster er fra kolleksjonen Lazy Sunday fra Borge.

Fargekart som viser vei til gult

Malingsleverandørene fanger raskt opp trendene, og de nye fargekartene fra Beckers, Butinox og Flügger viser alle vei til gråaktige, varmgule toner. Årets Farge for 2019 fra Nordsjö, Spiced Honey, ligger i samme gate. Pure & Original lanserer i disse dager «The Neomodernist Collection», der også de gylne fargene er godt representert.

Se flere bilder
Spiced Honey fra Nordsjö

Foto: Nordsjö

HONNING: Nordsjö har lansert Spiced Honey som årets farge 2019. Den endrer karakter alt etter hvilke farger du setter til.

Se flere bilder
The Neomodernist Collection

Foto: Margaret M. de Lange

MODERNISME: Pure & Original er ute med en ny fargekolleksjon, der Dagny Fargestudio bolter seg med frisk fargesetting, blant annet gylne gultoner som Kenyan Copper på vegger og Honey Glow i taket.

Tapetene gir fargene ny karakter

Blant tapetkolleksjonene skjuler det seg mange godbiter. I tillegg til farge og mønster, tenk også på tekstur når du velger tapet. Her ligger mange muligheter til å trylle fram akkurat den atmosfæren og det stiluttrykket du ønsker.

Se flere bilder
Humoristisk tapet

Foto: Green Apple

HUMOR: Med tapet får du mer enn farge. Med dette tapetet fra Flavorpaper for Arte får du garantert fram smil. Er det en bartevegg, eller? Green Apple fører tapetet Mustachio.

Se flere bilder
Småmønstret gult tapet

Foto: Fantasi Interiør

SMÅMØNSTRET tapet på fire vegger anbefales, det vil oppleves som ensfarget med litt liv. Tapetet her er Palladio fra Fantasi interiør.

Se flere bilder
Gulgrønt tapet

Foto: Intag

ITALIENSK: Tapet- og tekstilleverandøren Rubelli fra Venezia presenterer en taktil kombinasjon i nyanser av mer gulgrønt. Intag fører produktene i Norge.

Se flere bilder
Knall gult tapet

Foto: Storeys

ENERGI: Selv om det er en hovedvekt på de gråaktige, nesten beige fagetonene, er det også mye med mer fart, som dette tapetet fra kolleksjonen Vivid fra Storeys.

Tapeter og farger brukt:

Hovebildet/NORDISK::

 • Veggfarge: «Evig» (NCS S 3020-Y40R) fra BECKERS

HARMONI::

 • Veggfarge: «Dijon» fra BUTINOX
 • Gulvbehandling: TreStjerner gulvmatt – TRESTJERNER

DANSK::

 • Veggfarge: «Siena Claira no 69», Stilhistorisk fargekart – FLÜGGER

ROTTING::

 • Tapet: kolleksjon «Lazy Sunday» fra BORGE

HONNING::

 • Gulfarge: «Spiced Honey» fra NORDSJÖ

MODERNISME::

 • Veggfarge: «Kenyan Copper» fra PURE & ORIGINAL
 • Takfarge: «Honey Glow» fra PURE & ORIGINAL

HUMOR::

 • Tapet: «Mustachio» fra Flavorpaper for Arte – GREEN APPLE

SMÅMØNSTRET::

 • Tapet: «Palladio» fra FANTASI INTERIØR

ITALIENSK::

 • Tapet fra Rubelli fra Venezia – INTAG

ENERGI::

 • Tapet: kolleksjon «Vivid» fra STOREYS
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.