IFI logo
Se flere bilder
Livlig, lett og lunt med gult interiør

Foto: Golvabia

Livlig, lett og lunt med gult interiør

Gult kan symbolisere så mangt; glede, lykke, påske og optimisme. I interiøret kan fargen skape friske innslag, varme rom og energi i hverdagen.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gult er en farge som gir oss energi, en farge som minner oss om våren og som kan gi liv til ethvert interiør. Og av de enkle grunnene bør vel alle hjem ha litt gult i seg! 

Fargen finnes i utallige variasjoner, fra de helt dempede, rolige, lune gulfargene, til de signalgule og friske nyansene. Derfor kan gult fungere godt som både hovedfarge og aksentfarge, alt etter hvor mye du ønsker av den. 

Se flere bilder
Modern Easter fra Flügger

Foto: Flügger

PÅSKE: Fargen Modern Easter fra Flügger er vårlig og varm, og perfekt både som aksentfarge for å gi liv til interiøret, og som hovedfarge for den litt mer vågale.


Se flere bilder
Modern Easter gulfarge fra Flügger

Foto: Flügger

GULE VARIASJONER: Det finnes utallige variasjoner av gult, og det gjelder bare å finne den som passer deg og ditt hjem best. Her er Modern Easter fra Flügger.

Mal veggene gule

Vil du bruke gul som hovedfarge, for eksempel ved å male alle vegger i et rom gule, finnes nyanser som gir et dempet og rolig uttrykk, og som er enkle å kombinere med andre farger. Gultonene som for mange er de mest aktuelle på store flater, som hovedfarger, er ganske «skitne» og har mye sort i seg. De gir en god ramme for resten av interiøret, og kan fungere som nye nøytrale farger. Disse «skitne», dempede gulfargene er i vinden for tiden.

LES OGSÅ: Gult til hele huset

Det at disse foretrekkes av mange på de store flatene, betyr ikke at det er eneste valg! Du kan også dra gulfargen mer mot rødt, og du kan skape et varmt og lunt interiør med mer okerlignende eller nesten oransje gulfarger. Eller du kan virkelig dra på med påskegult og friske farger, dersom du liker litt mer fart i fargene. Ingenting er feil!

Se flere bilder
Dempet gul vegg

Foto: Beckers

LUNT: Drar du gulfargen mer mot rødt, vil du få en lun, behagelig okergul farge, som her med fargen Kummin 644 fra Beckers. Veggen er malt med Mood Velvet Color.    


Se flere bilder
gul vegg fra Gjøco

Foto: Gjøco

DEMPET: Fargen 325 Varmgul fra Gjøco er en dempet gulfarge som fint kan være hovedfarge i rommet uten å ta for mye oppmerksomhet.

Tapetser en vegg

... eller fire! Ja, tapet kan godt være på én fondvegg, men i det siste har flere og flere fått øynene opp for hvor flott det kan være med tapet på alle fire vegger. Det gir en lunhet og en taktilitet som du ikke klarer å oppnå ellers. Og det finnes så mange flotte og friske tapeter i gult!

Enten du går for tapet på alle fire vegger eller på bare én eller to, kan vi love deg at det finnes noe for enhver smak. Akkurat som med maling, kan du også her velge og vrake i nyanser. Og i tillegg finnes en rekke lekre mønstre å boltre seg i. Det finnes tapeter for deg som liker det friskt og lekent, for deg som liker det stramt og stilig og for deg som ønsker det mer klassisk eller romantisk.

Se flere bilder
Gult mønstret tapet

Foto: Storeys

MUSEUM: Med tapet får du ikke bare farge på veggen. Du får også et mønster som skaper liv i interiøret. Hverken mønster eller farge trenger å være påtrengende. På bildet et gult tapet fra kolleksjonen Museum fra Storeys.


Se flere bilder
urbant tapet

Foto: Flügger

EDGE: Den nye tapetkolleksjonen fra Detale Cph/Flügger farve, kommer i seks ulike design som er oppkalt etter ulike storbyer. Denne heter Pretty Paris.

Små innslag kan være nok

Er du ikke helt der at du ønsker gule vegger, kan små innslag med gult være nok for å friske opp interiøret. Start med en pute eller tre, mønstrede gardiner, en stol eller et gulvteppe. Det er utrolig hvor mye et lite innslag kan gjøre for helheten. I tillegg til å friske opp, bidrar også tekstiler i alle slag til å gjøre interiøret lunere og varmere, både estetisk og fysisk.

Så start med et lite innslag av gult, og får du sansen for fargen, kan du prøve deg på veggene senere. 

Se flere bilder
gulgrønne gardiner

Foto: Intag

SURT ELLER SØTT: Gult kan være så mangt. Også mer grønne farger trekker mot gult, uten å slå over i en kyllingfarge, Her er et tekstil fra Creation Baumann som føres av Intag i Norge.


Se flere bilder
Rubelli tekstil

Foto: Intag

GYLLENT: Med varma gylne fager får interiøret et lunt og eksklusivt preg. Her er tekstiler fra Rubelli/Intag. 


Se flere bilder
ute inne teppe

Foto: InHouse

SOMMERLIG: Med gultoner på gulvet, blir interiøret et friskt pust. Her er brukt teppet Saint Tropez fra Inhouse. Teppet fungerer like godt ute som inne.


Se flere bilder
teppe i oker

Foto: Golvabia

MYKT: Med okergult teppe i stua, blir det varmt både fysisk og estetisk! Her er teppet Amber fra Golvabia sin kolleksjon Kastell.


Se flere bilder
Bright skies

Foto: Nordsjö

KOMBINASJONER: Bright Skies er frisk, åpen og god for sjelen. En vitaliserende nyanse som fører inn naturens positive effekter og gir nytt liv til alle våre boareal. Det er også en farge som fungerer fint sammen med gult. Bright Skies er Årets farge for 2022 fra Nordsjö.


Se flere bilder
marrakech walls

Foto: Pure & Original

LEVENEDE: En Marrakech kalkvegg gir et utseende av betong eller mykt tadelakt. Marrakech gir et levende utseende med struktur, og du kan beholde overflaten matt eller du kan polere den til høyglans. Her i fargen Provincial Gold.

Dette ble brukt

Hovedbilde/SOMMERLIG::

  • Tapet på soverom: Apelviken, Anemone A33002 – BORGE
  • Tapet i ytterste rom: Apelviken, Apelkvist 33017 – BORGE

PÅSKE og GULE VARIASJONER::

  • Farge: Modern Easter – FLÜGGER

DEMPET::

  • Vegg: farge Dijon 03 – BUTINOX INTERIØR

LUNT::

  • Vegg: Mood Velvet Color, farge Kummun 644 – BECKERS

LIVLIG: :

  • Tapet: Eijffinger, Rice – STOREYS

SOMMERLIG::

  • Tapet: Sanderson, Glasshouse, Palm House – INTAG

PUTER::

  • Tekstiler: Amalfi BORGE

VARMT: :

  • Teppe: Spektra, Saffran – GOLVABIA

PÅ TEPPET::

  • Teppe: Harlequin, Coquette Zest – TAPETHUSET
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.