IFI logo
Se flere bilder
Legg grunnlaget for et pent gulv

Foto: Forbo

Legg grunnlaget for et pent gulv

Takket være den moderne toppforseglingen, kan et nytt linoleumsgulv tas i bruk direkte, uten en førstegangsbehandling. Ved den daglige rengjøringen brukes spraypolering med gulvpleievoks.

Knut Randem/MLF

Knut Randem/MLF
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tørrmopping eller fuktig rengjøring med et ph-nøytralt vaskemiddel er normalt alt som skal til i det daglige. Ved behov kan du bruke en lett fuktig mopp og ha litt gulvpleievoks i vannet, som både rengjør og beskytter.

Milde rengjøringsmidler

Hvis gulvene dine er svært skitne, kan du erstatte voksen med mildt rengjøringsmiddel eller vanlig oppvaskmiddel. Ikke bruk for mye rengjøringsmiddel, og vær alltid sparsom med vannet. Bruk aldri varmt vann, såpe eller sterke alkaliske rengjøringsmidler.

 

Stopp skitten tidlig

En god måte å beskytte gulvene dine på, er å stoppe sand og smuss allerede i entreen. Du bør derfor alltid legge en skikkelig dørmatte innenfor døren og gjerne også utenfor. Sand og grus kan nemlig ripe opp gulvet.

 

Se flere bilder
Stopp skitten tidlig

Foto:

Marmoleum colourful greys er utviklet i samarbeid med den nederlandske billedkunstneren og fargespesialisten Peter Struycken.

Bruk møbelknotter

Plasser gjerne møbelknotter under senge-, stol- og bordbein slik at du unngår friksjonsmerker og eventuell misfarging. Tunge møbler samt komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskiner bør flyttes forsiktig slik at de ikke riper opp gulvet.

 

Se flere bilder
Bruk møbelknotter

Foto:

Marmoleum er et naturlig, holdbart og allsidig gulvbelegg som oppfyller krav om bruk av fornybare og bærekraftige materialer.

Lang holdbarhet

Det vanlige er å bruke porefyller og polishbehandling på nye gulv. Deretter gjøres vedlikehold etter behov med spraypolering og polering. Ved slik vedlikehold kan overflaten holde i mer enn fem år uten behov for oppskuring. Dette varierer selvfølgelig med bruken av gulvet. I et offentlig miljø må linoleum skures rent for polish og settes opp på nytt oftere enn dette.

 

Polish og polering

Ved feil bruk av porefyller, polish og polering kan det oppstå et problem hvor det skilles ut et hvitt pudder. Pudderet kommer fra disse midlene og ikke fra linoleumen. Dersom du opplever et pudderproblem (hvitt støv på sko og bukser), bør leverandøren og rengjøringsfirmaet sammen se på vedlikeholdsrutinene og hvilke produkter som benyttes. I inngangspartier bør det legges matter som tar opp tørr og våt smuss slik at dette ikke trekkes inn på gulvet.

Mer informasjon:

www.forbo-flooring.no/

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.