IFI logo
Se flere bilder
Laminatgulv med trefølelse og slitestyrke

Foto: Tarkett

Laminatgulv med trefølelse og slitestyrke

Ekstra lange og brede gulvbord, gulv med vintage-look, og med en følelse av ekte naturmaterialer, men med større motstandsevne overfor inntrykksmerker og riping. Dette - og mer til - får du med de nye laminatgulvene!

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med en ny kolleksjon laminatgulv ønsker Tarkett å bringe gulvmaterialet inn i finrommet. Kolleksjonen består av 37 forskjellige gulv, med svært naturtro design og meget gode tekniske egenskaper.

 Vår nye laminatgulvkolleksjon er spesielt satt sammen for Norden, og kjennetegnes av et naturlig og eksklusivt utseende. Til og med vi gulvelskere kan få problemer med å se forskjell på de nye laminatgulvene og et ekte stein- eller parkettgulv, sier Jessica Eriksson, Nordisk Markedskommunikatør i Tarkett.

Tåler kloring

Fordelene med et laminatgulv er at det er svært slitesterkt, og det tåler mer riping fra aktive familier, grus og kjæledyr, enn for eksempel et tregulv vil gjøre. Gulvene er laget av en spesialbehandlet kjerne av ekstra holdbar trefiber som gir meget god motstandsevne overfor inntrykksmerker. Dessuten har overflaten en spesiell beskyttelse mot riper. Alle skjøter er silikonforsterket for å bli vannavvisende.

Laminatgulvene kan brukes i alle rom, med unntak av våtrom, og de er lette å legge og vedlikeholde.

Med den nye designen kan du få et slitesterkt gulv uten å måtte redusere på design- og kvalitetskravene og følelsen av naturmaterialer. Kolleksjonens forskjellige design er spesielt utvalgt for å passe våre nordiske interiører.

Se flere bilder
Vintage Taiga Pine, heter dette designet.

Foto:

Vintage Taiga Pine, heter dette designet.

Lange og brede bord

Den store nyheten er imidlertid Long boards. Det er ekstra lange og brede plank, som gir et mer rustikt og trendy utseende til gulvet. Heritage Rustic Oak, Nostalgic Pine og Classic Oak Natural er noen av designene som kommer som Long boards, forteller Jessica Eriksson.

En del av kolleksjonen er spesielt viet vintage-trenden. I disse gulvene kombineres funksjonalitet med rustikke plankedesign med patina. Eksempler er Barn Oak Praline, Taiga Pine og Nostalgic Spruce.

Se flere bilder
Laminatgulv er slitesterkt - her designet Snow Oak som Long board.

Foto:

Laminatgulv er slitesterkt - her designet Snow Oak som Long board.

Med ekstra lyddemping

For den som har naboer i etasjen under, eller rett og slett ønsker et stille gulv med optimal lyddemping, er Soundlogic alternativet. Disse gulvene har et ekstra belegg på baksiden som gjør at du ikke trenger underlagsmaterial ved legging. Gulvene i denne del-kolleksjonen heter Soft Nutmeg, Snow Oak og Apple Tree.

Laminatgulvskolleksjonen inneholder i tillegg Woodstock, som har et naturtro og eksklusivt utseende, og sort/hvite effekter i tremønstre.

Se flere bilder
Et ekstra belegg på baksiden har Soundlogic Nostalgic Pine.

Foto:

Et ekstra belegg på baksiden har Soundlogic Nostalgic Pine.

Fakta:

• Laminatgulv legges med brukervennlige klikk-systemer, og kan legges på alle plane, tørre og faste underlag.

• Tarketts laminatgulv kan brukes sammen med gulvvarme.

• Laminatgolv lages ved at flere sjikt med trefibre, spesialbehandlet papir og et beskyttende overflatesjikt sammenføyes under høyt trykk.

Mer informasjon:

www.tarkett.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.