IFI logo
Se flere bilder
Hele Norge inviteres til den store hussjekkdagen!

Foto:

Hele Norge inviteres til den store hussjekkdagen!

Torsdag 5. mai er dagen for å ta den store hussjekken. Da inviteres alle landets huseiere til å ta en inspeksjonsrunde rundt huset for å sjekke tilstanden.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er IFI-Informasjonskontoret for farge og interiør som står bak «HUSSJEKKDAGEN» i samarbeid med håndverkere og malingbransjen. Poenget med dagen er å skape større interesse for vedlikehold av hus.   

Se flere bilder
hus med flassende maling

Foto: Kristian Owren/ifi.no

DEN VIKTIGE HUSSJEKKEN: Torsdag 5. mai samler IFI- (Informasjonskontoret for farge og interiør) håndverkere og malingbransjen. Poenget med dagen er å skape større interesse for vedlikehold av hus. 

Hva må gjøres på huset

– Huset er tross alt vår viktigste investering, og vedlikehold er god forvaltning av den kapitalen, sier Kristian Owren, administrerende direktør i IFI. Han anbefaler alle huseiere å sjekke huset hver vår, for å få oversikt over husets tilstand og lage en plan over hva som må gjøres i løpet av sommeren. 

Se flere bilder
Kristian Owren/ifi.no

Foto: Robert Walmann/ifi.no

PENGER Å SPARE: Administrerende direktør hos IFI, Kristian Owren mener mange kunne spart mye penger dersom de tok bedre vare på huset sitt. − Derfor arrangerer vi «HUSSJEKKDAGEN» hvert år. For å gjøre folk bevisste på hva de skal sjekke og utbedre, sier han.

Penger å spare

Det er over 2,5 millioner boliger i Norge. Ifølge Prognosesenteret kommer nesten en av fem husstander pusse opp huset sitt utvendig i løpet av året. Av de som skal pusse opp utvendig, planlegger nesten 6 av 10 å beise eller male boligen utvendig, en fjerdedel sier de skal bytte ytterkledning/fasade, mens litt mer enn 1 av 10 planlegger å bytte takbelegg på boligen.

IFI mener det er liten tvil om at det er mye å spare mye på regelmessig vedlikehold, men mange vet ikke hva de skal se etter, hvilke områder på huset som er mest utsatt for slitasje, fukt og råte, eller hvilke symptomer de skal reagere på. Derfor arrangerer informasjonskontoret «HUSSJEKKDAGEN» første torsdag i mai hvert år.

Se flere bilder
Lars Petter vasker fasade

Foto: Robert Walmann/ifi.no

TID FOR Å VASKE: 5. mai kan du strømme livesendingen fra IFI. Til «HUSSJEKKDAGEN» kommer eksperter på vedlikehold for å vise hvordan du tar best vare på huset ditt. Enten om det er å vaske, male, utbedre skader på muren eller vinduene. 

Dette skjer 5. mai

På formiddagen 5. mai samler IFI en rekke fagfolk og går liveinternett fra et hus i Oslo. Der blir det nyttige tips og demonstrasjon av hvordan ting skal gjøres. Blant annet hvordan sjekkerunden bør gjøres.
– Dette er en anledning for både nye og mer erfarne huseiere til å komme i gang med årets sesong og ta de tingene som er nødvendig etter vinteren. På denne måte blir ikke vedlikehold av huset en stor jobb som du trenger grue deg til, avslutter Kristian Owren.

Se flere bilder
takrenne med bøss

Foto: Chera Westman/ifi.no

MYE Å HUSKE PÅ: Som huseier er det mye å huske på. Alt fra å rense takrennen til å sørge for at utekrana ikke fryser i stykker i løpet av vinteren. IFI samler ekspertene for å gi deg de beste tipsene. Følg «HUSSJEKKDAGEN» på nett hos IFI torsdag 5. mai.

Mer informasjon
Les mer
Hussjekkdagen 2022

Følg livesendingen fra Hussjekkdagen på internett.

Sendingen starter kl. 12.00

For mer informasjon om den viktige hussjekken, se egne sider på ifi.no. Her finner du også et opptak av sendingen fra i fjor, og i etterkant også et opptak fra Hussjekkdagen 2022. 


Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.