IFI logo
Guider: Legg gulv selv

Legg gulv selv

De aller fleste gulvmaterialer kan hvem som helst legge. Mange gulvtyper kommer med enkle system for legging uten bruk av lim i form av klikk-skjøting, andre kan legges løst, festes med tape eller en fotlist. Noen gulvtyper må limes til underlaget. Følg vår steg-for-steg guide for å se de beste tipsene om hvordan du legger gulv selv.

Innhold
Velg riktig gulvtype

Velg riktig gulvtype

Når du skal velge gulv til ditt rom er det flere kriterier å velge etter enn det estetiske og prisen. Ulike gulvmaterialer har forskjellige egenskaper, og møter ulike krav til bruk, vedlikehold og ikke minst utseende. Innenfor de ulike gulvkategoriene finnes hav av design, og du kan garantert finne gulv som passer perfekt i alle henseenden.

Fortsett å lese: Velg riktig gulvtype
Før du begynner

Før du begynner

Et godt sluttresultat med det nye gulvet på plass, krever noen forberedelser. Underlaget må blant annet være tilstrekkelig plant, tørt og fritt for skitt og forurensinger. Du får mange gode råd i produsentens monteringsanvisning, og å lese den kan spare deg uønskede utfordringer.

Fortsett å lese: Før du begynner
Legg klikkvinyl

Legg klikkvinyl

Vinylgulv er slitesterke, lyddempende og enkle å legge. De kommer i ulike formater og kan imitere utseende til utallige overflater. Gulvet kan du legge på så og si alt av underlag, fra betong til gulvbelegg.

Fortsett å lese: Legg klikkvinyl
Legg vegg-til-veggteppe

Legg vegg-til-veggteppe

Vegg-til-vegg-teppe skaper et sunt inneklima. I stedet for at støvet svever rundt i rommet, legger det seg på teppet, og er enkelt å støvsuge vekk. Heldekkende tepper kan limes til gulvet, eller legges løst og festes med tape eller fotlist. Her viser fremgangsmåten ved liming av teppe.

Fortsett å lese: Legg vegg-til-veggteppe
Flere ressurser
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.