IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Gøy og lekent med farge

Foto: Emily Slotte (@emsloo), Jannicke Valen (@aimforhappiness), Janniche Kristoffersen (@bloggaibagis)

Gøy og lekent med farge

I barnas rom er det fritt frem for å leke også med farger. Gi kreativiteten spillerom og bli inspirert av fargepaletten Fun & Playful til å skape rom for både fantasi og lek.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barnas rom bør være et stred for fantasi og lek, og trenger ikke å estetisk henge sammen med resten av boligen.

Sammen med tre kreative interiørbloggere, har malingprodusenten Nordsjö tatt frem fargepaletten «Fun & Playful» som en kilde til inspirasjon for barnefamilier. Fargepaletten består av 14 lyse og lekende farger, som alle passer perfekt i barnerommet. Bloggerne har også brukt fargene i eget hjem.

Se flere bilder
VELG SAMMEN

Foto: Janniche Kristoffersen (@bloggaibagis)

VELG SAMMEN: Et tips fra Nordsjö er å involvere barna i både valg av tema og farger, på denne måten får man et felles prosjekt som er positivt og morsomt for både liten og stor.

Vågalt valg

Emily Slotte, med bloggen @emsloo, malte rommet til sin sønn Blake på fire år. Emily valgte tre favoritter fra paletten, skaffet fargeprøver på disse i form av Nordsjö Colour Tester, og gjorde sammen med sønnen oppstrøksprøver veggen.

– Blake valgte den pistasjgrønne fargen «Misty Fontaine», som er en litt mer vågal grønn enn de jeg har brukt tidligere. Det var Blakes førstevalg, og også mitt. Fargen passer fint med lyset, møblene og fargen på tekstilene i rommet, sier Emily.

Se flere bilder
FINN FREM

Foto: Emily Slotte (@emsloo)

FINN FREM: Å bruke Colour Testers er en enkel og rimelig måte å prøve seg frem til riktig palett.

Krydderhonning

Influenseren Jannicke Valen (@aimforhappiness) valgte å kombinere Årets Farge 2019, «Spiced Honey», med den lekne fargen «AimForHappiness Peony» i datteren Emblas rom:

– Jeg valgte å male med den varme og gyllenbrune «Spiced Honey», da den speiler en ny følelse av positivitet og optimisme – samt et ønske om å slippe inn lyset. Fra første gang jeg så fargen, så fikk jeg lyst til å male datteren min sitt rom med den, sier Jannicke.

Se flere bilder
ÅRETS FARGE

Foto: Jannicke Valen (@aimforhappiness)

ÅRETS FARGE: Jannicke Valen har kombinert Nordsjös Årets Farge «Spiced Honey» med den rosa «AimForHappiness Peony» i datterens rom.

Godterifarge

Hjemme hos stylisten og influenseren Janniche Kristoffersen, som bruker taggen «bloggaibagis», var det også på tide med en ny farge på veggene i rommet til sønnen Otis. Sammen med sønnen falt valget på fargene «Modest White» og «Shiny Melum»; en hvit farge med følelsen av marshmallows og en lys karamell, som begge går mot det varme.
– Ettersom barn blir eldre, får nye interesser og favorittfarger gjennom årene – så krever et barnerom forandring fra tid til annen.
Jeg fester meg helt enkelt til en farge, og prøver først. Det er ikke alltid det blir bra, men jeg må prøvemale for å vite. Jeg går ofte ut fra følelse, og som regel blir det riktig, men ikke alltid, sier Janniche.

Se flere bilder
FARGEDELING

Foto: Janniche Kristoffersen (@bloggaibagis)

FARGEDELING: Ved å male Shiny Melun på halve veggen og deretter feste en tynn list der den slutter, dannet dette en morsom og enkel paneleffekt. Den andre halvdelen ble malt i fargen Modest White, noe som gjorde hele rommet lysere.

Enkel fargetest

Alle fargene i paletten Fun & Playful kan man prøvemale med, og bestille, i Nordsjös innovative Colour Tester, som er en liten malingstest med en innebygget rulle, som gjør det enkelt å prøvemale fargene på veggen.

 

Se flere bilder
VELG SAMMEN

Foto: Jannicke Valen (@aimforhappiness)

VELG SAMMEN: Et tips fra Nordsjö er å involvere barna i både valg av tema og farger, på denne måten får man et felles prosjekt som er positivt og morsomt for både liten og stor.

Inspirasjonsside

Nordsjö har på sin hjemmeside skapt en hel verden av maling, farger, innredningstips og praktiske råd for den som planlegger å gjøre om barnerommet.

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.